La Cambra de Terrassa fa un projecte europeu d'eficiència energètica

Hi participen 13 entitats de 8 països del continent

La Torre
15 d'abril del 2014
Els socis europeus del projecte GRASP, que promou l’estalvi del consum energètic, han dissenyat el contingut del programa formatiu en matèria d’eficiència energètica que desenvoluparà en la seva totalitat la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, un dels socis del projecte.

Aquesta decisió es va prendre en la reunió de treball que representants de Grècia (Universitat de Patras), Itàlia (de la Province de Perugia, del Programa del Area Alto Basento Bradano Camastra i del APEA Siena - Provincial Agency for Energy Environment and Sustainable Development Ltd.), d’Albània (Universitat de Vlora) i Espanya (Cambra de Comerç de Castelló, l’altre soci espanyol del projecte junt amb la Cambra de Terrassa) van mantenir els dies 8 i 9 de març a Terrassa.

El projecte europeu GRASP, que es va iniciar el 2013, té com a objectiu desenvolupar continguts formatius en matèria d’eficiència energètica i el desenvolupament d’una plataforma online, marketplace i e-procurement de tecnologies en eficiència energètica i green technologies al mediterrani. La Cambra de Terrassa és el soci del projecte amb expertesa en formació empresarial i per aquesta raó ha estat triat com a soci desenvolupador.

La Cambra també desenvoluparà la plataforma de contactes internacionals en el sector de la eficiència energètica entre els diferents països europeus. Projecte europeu GRASP El projecte europeu GRASP promou l’estalvi del consum energètic i la reducció de l’impacte ambiental en els processos d’aprovisionament de les administracions públiques. En aquest projecte europeu, hi participen 13 entitats de 8 països europeus.

El promotor del projecte és la Universitat de Patras (Grècia) i a Espanya, hi participen com a socis les Cambres de Terrassa i de Castelló. El principal objectiu del projecte europeu GRASP és augmentar el potencial de les ciutats intel·ligents ubicades al Mediterrani mitjançant l’organització i el desenvolupament d’una plataforma transnacional electrònica de Compra Pública Verda, que posarà l’accent en les fonts d’energia renovables i en l’eficiència energètica. La plataforma servirà de nexe d’unió entre les administracions públiques que vulguin contractar serveis/productes verds (eficients i sostenibles) i les pimes dels sectors d’eficiència energètica i energies renovables que ofereixin productes o serveis d’aquestes característiques. Al ser una plataforma transnacional, afavoreix la cooperació entre països i que petites i mitjanes empreses i administracions públiques puguin desenvolupar contractacions fora del seu país. D’aquesta manera, a través d’aquest projecte, els països implicats compartiran una base de dades d’organismes públics i petites i mitjanes empreses que posarà en relació la demanda de les administracions i l’oferta disponible per part del col·lectiu empresarial. El GRASP és un projecte multilateral patrocinat per la UE dintre del marc del programa MED de cooperació transnacional que promou la protecció del medi ambient i la sostenibilitat del desenvolupament territorial.