La Fira d'Artesans obre Viu el parc de Sant Llorenç

La Matinal al Parc tindrà lloc el 5 de maig a la Casa Nova de l'Obac i la Nit d'estels el 31 de maig a les Arenes

La Torre
22 d'abril del 2014
La Fira d'Artesans i Productors dels Parcs Naturals a Mura obre el diumenge 27 d'abril el 23è Viu el parc al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. És l'acte principal, juntament amb la Matinal al parc, que tindrà lloc el diumenge 5 de maig a la Casa Nova de l'Obac i la Nit d'estels, que es farà el dissabte 31 de maig a l'àrea d'esplai de les Arenes (Castellar del Vallès).

Promoguda per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, la campanya s'estructura en dues vessants: els actes centrals, que inclouen la Matinal al parc, la Nit d'estels i la Fira d'Artesans i Productors dels Parcs Naturals, dirigits a tots els públics, i el Programa escolar, adreçat als alumnes de 5è de primària de les escoles dels municipis del parc.

El dia 31 de maig arribarà la tradicional Nit d'estels a Castellar del Vallès, a l'àrea d'esplai de les Arenes, en què el protagonista serà el cel i la seva descoberta. Hi ha un màxim de places previst, per tant, cal trucar amb antelació per fer la reserva i poder-ne gaudir.

La Matinal al parc tindrà lloc el diumenge 4 de maig a la Casa Nova de l'Obac. Es proposa conèixer aquest espai natural d'una manera molt animada i diferent a l'habitual.

L'entorn natural, el patrimoni històric i cultural, l'ús públic i la gestió dels parcs seran els eixos fonamentals del treball escolar en el projecte denominat ‘Creem, coneixem i vivim el parc', projecte que, tot desenvolupant l'enginy, els elements dels parcs i la col·laboració dels companys, permetrà construir el parc que tots desitgem dins del Programa escolar d'enguany. Els nois i les noies de 5è de primària hauran treballat aquest projecte en les sortides escolars a la Mata previstes pel mes de maig.