CiU: «La brutícia dels carrers de Terrassa és preocupant»

Convergència i Unió presenta una poposta de resolució al ple d'abril per millorar l'aspecte dels carrers i places

J.M.O.
15 d'abril del 2014
Escombraries al Poble Nou Foto: Montse Trullàs

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Terrassa presentarà al proper ple d'abril dues propostes de resolució. Una se centra en la millora de la neteja viària dels espais públics del municipis. Per la federació, "l’aspecte de deixadesa i brutícia que presenta la via pública en diferents zones de la ciutat és preocupant i és una qüestió que dura fa temps: pintades, contenidors bruts i brutícia al seu voltant, acumulació de residus, deficient neteja dels carrers, excrements d’animals,... són evidents en massa punts. El mateix alcalde reconeix que, avui, Terrassa no és una ciutat neta i admet dèficits importants den la gestió del manteniment urbà".

A més, afegeix una proposta de resolució per la creació d'un instrument de carácter obligatori per la inclusió de criteris socials en la contractació pública de l'Ajuntament de Terrassa per afavorir la inserció laboral dels col·lectius més desafavorits.

També es presenta un acord de Junta de Portaveus per tal que l'ajuntament de Terrassa col·labori en la difusió de l'acolliment familiar en l'àmbit de la protecció a la infantesa.

Proposta de resolució sobre la neteja viària
Josep Rull i Andreu, president del Grup Municipal de Convergència i Unió, Mariona Vigués i Julià, portaveu, i Joaquim Bigordà i Amat, regidor d’acord amb allò que estableixen els articles 57.4 i 73 del Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Terrassa, presenta la següent proposta de resolució al Ple d’aquesta Corporació.

Exposició de motius
Mantenir neta la ciutat és una responsabilitat compartida entre ciutadans i els serveis de neteja municipals. El civisme i la complicitat de la ciutadania en la cura dels espais públics ha de ser la peça bàsica sobre la qual s’ha d’articular un model comú de convivència en els espais públics de Terrassa.

La col·laboració ciutadana, per tant, és necessària per mantenir una bona imatge de la ciutat. Tots els esforços en la neteja viària són insuficients sense la col·laboració de les persones. Tanmateix, la neteja viària és una de les principals responsabilitats de l’Ajuntament que ha de mantenir uns estàndards adequats de neteja i qualitat urbana en una ciutat com Terrassa amb més de 216.000 habitants i una important rotació tant de persones com de vehicles.

La neteja viària exigeix per part de l’Ajuntament una gestió de qualitat que ha de passar necessàriament per accions adreçades a la millora continua en el servei. Al llarg del present mandat el Grup Municipal de Convergència i Unió ha presentat diferents propostes de resolució en aquest sentit: propostes en la direcció que es millorés la neteja, el manteniment i la periodicitat de la neteja de les zones de contenidors; propostes que demanaven que es recordés a la ciutadania les normes de reciclatge; propostes que demanaven que es recordés aquesta informació a les escoles; propostes que volen corresponzabilitzar les associacions de veïns en el control cívic de la neteja dels barris. Totes han estat rebutjades per l’Equip de Govern.

ACORDS
Primer.- Procedir a la revisió urgent dels protocols de periodicitat en la neteja de la via pública, d’una manera concreta en la neteja dels contenidors i els seus entorns.

Segon.- Fer un Pla de neteja amb aigua a pressió de les voreres de la ciutat.

Tercer.- Confegir un Pla per la neteja de les pintades a les parets