Terrassa presideix la trobada anual d’ACTE

L’Ajuntament de Terrassa ha exposat el seu pla de mandat per a aquesta xarxa tèxtil d’abast europeu

La Torre
14 d'abril del 2014
El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Amadeu Aguado, en qualitat de president executiu de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE), ha exposat als membres d’ACTE Espanya, les línies del nou pla de mandat 2014-2016 de la xarxa europea, promogut per l’Ajuntament de Terrassa, en un acte celebrat el darrer divendres, 11 d’abril, a la seu de l’Escola Industrial de la Diputació de Barcelona, també membre de l’Associació ACTE.

La jornada, organitzada per l’Ajuntament de Manresa, en finalitzar el seu mandat com a ciutat que ostentava la vicepresidència d’ACTE a Espanya, ha inclòs en el seu programa les activitats de la vicepresidència d’ACTE al nostre país, les noves candidatures per a ACTE Espanya, una conferència sobre sostenibilitat tèxtil i la presentació del projecte innovador “ACTE: Cooperació, Innovació i Creativitat”.

La presentació d’aquest projecte ha comptat amb la presència de tots els seus participants, entre ells Foment de Terrassa, i amb la participació de Marta Cañellas, responsable de l’Àrea de Nous Filons d’Ocupació i Projectes Innovadors del Servei d’Ocupació de Catalunya, amb una intervenció sobre els projectes innovadors com a eina contra la desocupació. L’assemblea de l’entitat, reunida a Barcelona, ha aprovat diferents nomenaments. Així, l’Ajuntament de Mataró passarà a ocupar la vicepresidència de la xarxa a nivell espanyol a partir de la propera assemblea europea, que es celebrarà a Itàlia. Ho farà conjuntament amb l’Ajuntament d’Igualada, en una nova vicepresidència compartida entre ambdós consistoris. L’estructura de l’entitat determina que hi hagi una estructura global per a la xarxa europea i una vicepresidència per a cadascun dels Estats on hi ha territoris o institucions membres de l’associació.

Vint-i-tres anys d’ACTE
Des del darrer mes de setembre, l’Ajuntament de Terrassa ocupa la presidència europea d’ACTE, xarxa present en deu països del continent i que compta amb un centenar de membres. La presidència, concretament, l’ostenta l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. L’associació ACTE va ser fundada a Portugal l’any 1991, per sis municipis, entre ells Terrassa, i actualment és una de les primeres associacions d’autoritats locals a nivell europeu. ACTE té com a objectius principals la representació dels interessos dels territoris membres, la col·laboració institucional i la promoció de polítiques innovadores que permetin anticipar i gestionar a nivell local els canvis estructurals de ciutats i territoris que tenen, o han tingut, un model productiu basat en el sector tèxtil, com ara la ciutat de Terrassa.