Albert Puig es penja dues medalles de bronze en el Campionat d'Espanya

El nedador egarenc, tercer en 200 m lliures i en 200 m estils

14 d'abril del 2014
El nedador del CN Terrassa Albert Puig va aconseguir dues medalles de bronze en el XV Campionat d’Espanya Open Absolut de Primavera en piscina de 50 metres que va celebrar-se el cap de setmana passat a les piscines Son Hugo de Palma de Mallorca. En la jornada d’ahir diumenge, l’egarenc va finalitzar en tercera posició en 200 m estils amb un registre excel·lent de 2.00.28, per sota de la mínima exigida per participar en el Campionat d’Europa Absolut que se celebrarà a Berlín (Alemanya) entre el 18 i el 24 d’agost.

El temps és també rècord de Catalunya absolut i millor marca personal. Puig va quedar-se a només tres centèsimes de la plata, que va recaure en el portuguès Alexis Manacas Santos. Eduardo Solaeche (Real Canoe NC) va proclamar-se campió amb uns imponents 1.58.99, nou rècord d’Espanya.

Puig va estrenar-se en el podi en la jornada de divendres en assolir el bronze en 200 m lliures amb un crono d’1.49.53 en una final que va adjudicar-se Víctor Manuel Martín (Churriana) amb 1.48.57.

Miguel Durán (CN Sabadell) va penjar- se la plata amb 1.49.04. Val a dir que el nedador terrassenc va establir el millor temps en les sèries matinals amb uns excel·lents 1.48.86, rècord de Terrassa absolut, a només quaranta-una centèsimes del rècord d’Espanya en possessió d’Àlex Villaécija. En cas que la direcció tècnica de la Federació Espanyola decideixi llençar el relleu 4x200 m lliures a la màxima cita continental, cosa que és molt probable, Puig seria un dels integrants del quartet.

L’egarenc va nedar una tercera prova, els 50 m braça, simplement amb l’objectiu de preparar els 200 m estils. Puig va establir el cinquè millor temps en les sèries matinals amb 29.38, però no va disputar la final de la tarda, de manera que va acabar en 21a posició. Tres llocs de finalista A per a Carla Campo Carla Campo, per la seva banda, va acumular tres places de finalista A.

La nedadora barcelonina va quedar-se a tocar del podi tant en 50 com en 100 m papallona, proves en què va ocupar la quarta posició amb uns temps respectius de 27.95 i d’1.01.69. Judit Ignacio (CN Sabadell) va proclamar-se campiona en ambdues proves. Així mateix, Campo va ocupar la cinquena plaça en 200 m papallona amb un registre de 2.14.58, en una cursa que van dominar Mireia Belmonte (UCAM Fuensanta) i Judit Ignacio (CN Sabadell). Irene García de Dios, mínima per a l’Europeu júnior en 200 m papallona.

L’altre nom propi del Natació en la màxima cita estatal va ser Irene García de Dios, que va assolir la mínima en 200 m papallona per al Campionat d’Europa Júnior que tindrà lloc a Dordrecht (Holanda) entre el 9 i el 13 de juliol. L’egarenca va ser vuitena en la final A amb un crono de 2.18.35, temps que també li va proporcionar la medalla de bronze en la categoria absoluta jove.

García de Dios va sumar dues places de finalista B, ja que va ser 14a en 100 m papallona (1.04.36) i 17a en 400 m lliures (4.30.75) i va completar la seva actuació amb un 28è lloc en 200 m lliures (2.09.31) i una 35a posició en 100 m lliures (1.01.12). El Natació va comptar amb dues representants més a l’Open, Sara Reyes i Judit Duarte. Ambdues van obtenir una meritòria plaça de finalista B. Reyes va classificar-se en 13è lloc en 200 m braça (2.40.80), mentre Duarte va ocupar la 17a plaça en 1500 m lliures amb 17.48.20.