La Filmoteca de Catalunya a Terrassa té 28.415 títols

Ballart afirma que la ciutat és el futur de l'audiovisual català

La Torre
14 d'abril del 2014
El Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya, situat al Parc Audiovisual Terrassa, acull actualment una col·lecció cinematogràfica de 28.415 títols. Al centre s’hi conserven 186.291 llaunes, 2.980 de les quals de pel·lícules en suport nitrat i 13.194 en suport digital.
 
El 2CR té per missió la conservació del patrimoni fílmic mitjançant els processos, principis, tècniques i pràctiques necessàries per mantenir la integritat de l’experiència del cinema en un suport permanent, tal i com defineix la Federació Internacional d’Arxius Fílmics.
 
El Centre de Conservació i Restauració, 2CR, és un edifici, específicament concebut, dissenyat i construït segons els estàndards de conservació fílmica, homologats internacionalment. Els seus 2.250 metres quadrats estan repartits en 2 plantes. El soterrani està destinat a la conservació del material fotoquímic i ocupa una superfície de 1.400 metres quadrats que allotgen 18 neveres; la planta baixa, amb 850 metres quadrats, hi ha els espais de treball, tant pels materials fotoquímics com digitals.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que “en termes culturals, és una infraestructura d’Estat”. Per a Mascarell, “és una infraestructura avançada d’Estat gràcies a la convicció que Catalunya ha tingut en l’àmbit del cinema i de l’audiovisual des dels seus orígens i a la predisposició de tot el sector professional, i a l’assumpció, per part de la Generalitat, de les seves responsabilitats des del punt de vist patrimonial. La suma de molt bons professionals, d’una voluntat indiscutible per part del sector de conservar aquest patrimoni cultural, i la implicació de la Generalitat de Catalunya, donen com a resultat una institució modèlica  des del punt de vista de la seva feina i que garanteix un lloc d’honor pel que fa la voluntat de conservar i tractar de manera pertinent l’audiovisual català i tot allò que hi està vinculat”.

El conseller Ferran Mascarell al Parc Audiovisual de Terrassa Foto: G.C.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, han visitat aquest matí el Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya, ubicat al Parc Audiovisual de Catalunya.

Durant la visita, l’alcalde ha destacat que “el passat i el futur del sector audiovisual català es troben aquí, en el present del Parc Audiovisual de Catalunya”.

Ballart també ha dit que “la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de Terrassa per generar un espai d’una singularitat que no existeix enlloc més de Catalunya i del que tothom se’n beneficia”. A la visita també hi ha assistit el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Amadeu Aguado.