Castellers de Terrassa continuen amb els castells de set i mig

Els blauturquesa descarreguen un 4 de 7 amb agulla i un 5 de 7

La Torre
14 d'abril del 2014
El diumenge dia 13 d'abril els Castellers de Terrassa han actuat al barri de Sants de Barcelona en la diada de Diumenge de Rams, juntament amb el Castellers de Sants i la Colla Jove de Castellers de Sitges.

La colla egarenca s’ha desplaçat amb un objectiu ben clar, i amb la intenció d’aprofitar una oportunitat magnífica, per repetir fora de Terrassa els castells de set que es van veure al Raval de Montserrat diumenge passat durant la Diada del Local.

La colla blauturquesa ha descarregat els mateixos castells que ja va realitzar la setmana passada al Raval de Montserrat, el 4 de 7 amb agulla, el 5 de 7, el 4 de 7 i el pilar de 5, acomplint l’objectiu previst per la colla, desprès del treball als assaigs, de portar-los fora de Terrassa. En les estructures que s’han portat a plaça avui s'hi estrenaven al tronc dos castellers a quarts i una castellera a terços.

Aquesta feina que s’està portant a terme, va encaminada a possibilitar mantenir el nivell casteller en qualsevol actuació, i persisteix en el treball de renovació i reforçament de diferents parts del tronc i de la pinya. La colla es mostra satisfeta ja que s’ha aconseguit desplaçar aquest diumenge al barri de Sants els castellers necessaris per poder fer el cinc de set. Aquests castells són bones proves de cara a l'actuació de Sant Jordi a Terrassa d'aquí poc més d'una setmana, on es plantegen castells més ambiciosos.

La colla desprès de descarregar dos 5 de 7 abans de Sant Jordi, es mostra animada i amb forces, per intentar donar un passet més de cara a la diada del patró de Catalunya, el proper dia 23, sempre i quan l’assistència i el treball específic als assaigs que queden per endavant ho possibilitin. La colla assajarà aquest dimarts proper a l’hora de sempre, i desprès farà una pausa per les festivitats de Setmana Santa, fins el dimarts dia 22. Per la seva banda, els Castellers de Sants han descarregat en primera ronda el seu primer 2 de 7 de l'any i en segona el primer 3 de 8. Castells que tot i la renovació als pisos superiors s'han mantingut segurs en tot moment. En tercera ronda els Borinots han optat per un 5 de 7 i han acabat amb un vano de cinc en la ronda de pilars. Els Castellers de Sitges han descarregat el 5 de 6 en primera ronda, després d'un primer intent desmuntat de 3 de 7, el 4 de 7 en segona ronda, el 4 de 6 amb agulla en tercera ronda i 2 pilars de quatre per acabar.