Una oportunitat per Terrassa

Karl Svensson
10 d'abril del 2014


El passat diumenge 6 d’abril més de 700 persones de públic, 200 artistes i 20 voluntaris tècnics i d’organització es van aplegar al Festival benèfic d’art transversal ‘Una oportunitat per Ainhoa’. Durant 8 hores l’Auditori Municipal de Terrassa es va omplir de solidaritat expressada en música, cançons, humor, màgia, videoart, pintura, fotografia i dansa. La vetllada va ser un èxit total. Volem expresar el nostre profund agraïment a totes les persones i entitats col·laboradores que desinteressadament han fet possible aquest acte.

Ainhoa Hernández Martín te 3 anys i pateix un retràs global del desenvolupament: neurològicament és com si tingués 18 mesos. A més, pateix epilèpsia, problemes de deglució -s’alimenta per un botó gàstric-, i una malaltia no diagnosticada que li impedeix l’aprenentatge. Degut a que la neuroplasticitat del cervell es manté òptima fins als 6 anys, ha de rebre ara el màxim d’estímul, ja que després li serà molt difícil avançar en la seva autonomia. L’objectiu de recaptació era de 15.700 euros per cobrir els propers 2 anys de teràpies.

L’alcalde Jordi Ballart va tenir la iniciativa oferint-nos l’auditori i ens ha posat totes les facilitats. La gent del carrer ha respòs. Des de fa un mes s’han vist els voluntaris repartint cartells, s’han venut números de rifa als comerços, i es va realitzar una animada cercavila amb més de 100 participants. Persones, anònimes, sense etiquetes ni color, donant el que podien, sumant il·lusions, creativitat i esforç, entre tots hem aconseguit molt: més de 6.000 euros per Ainhoa. Ara li toca el torn a les persones que decideixen en empreses i institucions, aquells que tenen la capacitat de cobrir el que falta per assolir l’objectiu. Tinc la intuïció de que ho aconseguirem.

Gràcies, Ainhoa. L’oportunitat ens la dones tu.

KARL SVENSSON
Director del festival