Mira: «No ens volem enverinar amb el nostre menjar»

La plataforma Terrassa Lliure de Transgènics clou una setmana intensa en què ha intentat que els egarencs prenguin consciència dels perills de l'agricultura transgènica

Lluïsa Tarrida
17 d'abril del 2014
Membres de la plataforma s'han concentrat aquest dijous a la Plaça Vella Foto: Lluïsa Tarrida

Terrassa Lliure de Transgènics
 ha clausurat aquest dijous una setmana que ha comptat amb diversos actes per mostrar a la ciutadania les seves reivindicacions i la seva aposta pels productes ecològics. L'acte ha consistit en una concentració a la plaça Vella en la qual han animat als egarencs ha mantenir-se informats sobre el que mengem i sobre els perills dels transgènics.

"L'objectiu de la campanya que hem dut a terme és poder declarar Terrassa una ciutat lliure de transgènics a nivell institucional, però també i sobretot sensibilitzar a nivell ciutadà i popular que cal fer un ús molt més conscient sobre la sobirania alimentària" ha dit Joaquim Mira, membre de la Plataforma.

"No hi pot haver un altre futur possible, aquí a Terrassa tenim un problema molt greu amb l'Anella Verda i amb espais on es podria implantar aquest tipus de concreus d'investigació. No ens volem enverinar amb el nostre menjar i això passa per una agricultura sense transgènics", ha manifestat Mira, que ha afegit que "ens trobem que hi ha unes empreses que han patentat la vida, les llavors primogèniques i amb elles investiguen i modifiquen genèticament i són les que després compren els nostres pagesos, per això no només estem contra els transgènics sinó que apostem per una agricultura ecològica, cooperativa i col·lectiva, un altre model de gestió".

"El problema és que encara no hi ha massa informació. Hi ha estudis i han sorgit controvèrsies però existeix un desconeixement fins i tot a nivell científic. No sabem quins efectes poden tenir els transgènics sobre la nostra salut", ha explicat Cristina Espejo.

Un dels actes més atractius va tenir lloc aquest diumenge passat amb una fira ecològica anomenada de la Terra ssa! al Parc dels Catalans i el debat sobre "Transgènics No, transgènics Si" amb el llicenciat en biologia i doctorat en bioquímica Miquel Vallmitjana i el llicenciat en biologia i doctorat en enginyeria agroalimentària Joan Simó.