Els drapaires de Vacarisses omplen de solidaritat La Fàbrica

Lluïsa Tarrida
08 d'abril del 2014
La Fàbrica es va omplir de parades i activitats solidàries Foto: Elena Melo

Aquest darrer cap de setmana, el 5 i 6 d’abril, va tenir lloc la 8a edició de la Fira de Drapaires de Vacarisses. Un cop més ha estat una jornada solidària i festiva. La participació d’una setantena d’alumnes de cinquè i sisè de les dues escoles públiques de Vacarisses, la Font de l’Orpina i el Pau Casals, i la gran dedicació durant prop de vuit mesos de les AMPA confirma que la Fira ja és una activitat consolidada i que any rere any pren més volada.

La Fira, com sempre, va tenir un dole objectiu. Per una banda, com ressalten els organitzadors "mostrar la necessitat de lluitar per mitjà de petites actuacions per fer del nostre món un espai sostenible, on la reutilització i el reciclatge esdevinguin maneres de fer i filosofia de vida". Per l'altra, "sensibilitzar els més menuts vers una realitat social que per desgràcia forma cada cop més part de les nostres vides: allà on no arriben en recursos econòmics propis de la societat, cal que arribin les iniciatives solidàries".

El 50% del recollit anirà a parar a Drapaires d’Emmaús de Sabadell mentre que l’altre 50% són els alumnes els que acompanyats per adults compraran en el municipi productes de primera necessitat i els donaran al Rebost Solidari, previ acord amb serveis socials de l’ajuntament de Vacarisses. Amb aquesta petita aportació, una i altra institució, procuren cobrir necessitats i engegar projectes dels que després ens en fan partícips.

Diumenge al matí l’espai públic La Fàbrica, cedit per l’Ajuntament, estava ple de color, gent, xivarri i, sobretot, participació. Les entitats convidades ho van fer de bon grat, sumant-se a la causa. Així hi van participar l’Esbart i el Cor de Vacarisses, Vacatukada, Timbalers de Can Serra, els Gegants de Vacarisses, l’Escola Municipal de Música, les AMPAs, i els alumnes de 4t d’ESO.

Una setantena d’alumnes de cinquè i sisè van participar a la Fira Foto: Elena Melo