Matadepera ha acollit els Special Olympics

Hi han participat prop de 500 esportistes provinents de Catalunya i Andorra

La Torre
06 d'abril del 2014


Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Matadepera, han organitzat aquest diumenge 6 d’abril el Campionat de Catalunya de Petanca, Hoquei i Tennis on hi han participat prop de 500 esportistes provinents de Catalunya i Andorra.

L’Ajuntament de Matadepera i el C.D Terrassa han cedit per aquest esdeveniment el Pavelló Municipal, on s’hi ha disputat l’hoquei, l’espai al costat del Pavelló on ha tingut lloc el campionat de petanca i el Club Deportiu Terrassa, a Les Pedritxes, on hi ha hagut  la competició de tennis.

L'acte de benvinguda ha tingut lloc a les 10 a les pistes de petanca habilitades al costat del pavelló, i ha comptat amb les intervencions de Josep Oliva, Diputat Delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Francesc Martínez de Foix i Llorens, President de la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics, Jordi Durà, President de Special Olympics Catalunya, i Mireia Solsona, Alcaldessa de Matadepera.

Competicions
El Campionat de Catalunya de Tennis, en la seva desena edició, va tenir lloc al Club Deportiu Terrassa) i els 79 tennistes de 13 clubs diferents van jugar partits en funció del seu nivell i també amb jugadors que van disputar proves d’habilitat. L’hoquei és l’únic esport adaptat en què competeixen els esportistes. Es juga sense patins, amb un estic que no és curvilini sinó recte i, en lloc d’una bola, es fa servir un disc que llisca per la pista. Un total de 7 clubs amb 80 participants van competir al Pavelló Municipal al llarg de tota la jornada en nivell avançat i nivell intermedi i, també, una exhibició de proves adaptades.

La disciplina que va aportar més esportistes en aquest Campionat de Catalunya va ser la petanca, amb un total de 301 participants de 31 clubs. És un dels esports més seguits, ja que tal i com va comentar Manel Algeciras, director tècnic de la Federació ACELL, “és una disciplina que es pot practicar en totes les edats i manté als esportistes més veterans en el món de l’esport”.

Més de 90 tripletes van competir en el 21è campionat en nivells avançats, intermedi i inicial. A banda del Campionat de Catalunya es va completar la jornada amb un Clínic de Golf que per primera vegada es va dur a terme amb els esportistes al Camp Municipal de Golf. La prova pilot va ser tot un èxit i els 16 golfistes amb discapacitat intel·lectual van poder provar aquest nou esport que en un futur es vol incorporar a les 16 disciplines que ja es fomenten des de Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL.

Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL són uns dels màxims representants del sector de l’esport i la discapacitat intel·lectual a Catalunya. Les entitats treballen perquè el col·lectiu millori la seva qualitat de vida i per la seva integració a la societat a través de la pràctica de l’esport.