Terrassa necessita un canvi

Un article de Javi González, subsecretari d'acció política de C's

Javi González
04 d'abril del 2014
Terrassa participa en el concurs Cities Pilot the Future
Terrassa participa en el concurs Cities Pilot the Future | Toni Fages
 Foto: Toni Fages

Els que ens estem, dedicant a recórrer els barris parlant amb la gent, sempre sorgeix la mateixa necessitat que se solucionin els problemes econòmics, tothom coincideix que l'ocupació és la clau. No estic dient res que no conegui tothom, el que crida l'atenció no és tant la diversitat de receptes contra la crisi sinó la pràctica unanimitat en la idea que Terrassa per avançar cap al futur necessita un canvi radical.

Terrassa ha perdut molts trens en els últims vint anys, ha deixat passar oportunitats que són ara realitats econòmiques en municipis veïns. La miopia política, el servilisme i el canvi de cromos entre els partits tradicionals han deixat Terrassa desproveïda d'una estructura competitiva, i els pedaços segueixen sense proporcionar els resultats alegrement promesos.

Terrassa tampoc ha sabut adaptar-se amb naturalitat als nous temps que en definitiva configuren una societat més formada i més exigent, una ciutadania crítica amb el seu entorn i exigent amb els responsables públics. L'administració local capitanejada des de 1979 pels socialistes segueix tractant de manera infantil als ciutadans.

Terrassa ni tan sols té un model de gestió que convenci a ningú, una política de recollida de residus erràtica i malgastadora, ineficàcia administrativa a causa d'una direcció clientelar i poc professional, nul·la capacitat inversora conseqüència del malbaratament en els anys de bonança i, m'atreviria a assenyalar, un desconeixement de l'autèntica realitat a gestionar conseqüència de la visió acomodada d'un alcalde (el d'ara i els seus antecessors) que no ha tingut necessitat de guanyar-se la vida en una altra cosa que no fos la política.

El canvi que Terrassa necessita no el faran els polítics, el faran els ciutadans, i el faran amb tota seguretat el proper any. Una oportunitat com la que es presenta perquè la ciutat respongui a les necessitats, anhels i somnis de la majoria dels seus habitants no es presentarà d'una manera tan clara, però perquè el canvi succeeixi la gent ha de saber que té tot el poder per fer-ho.

Javi González
Subsecretari d'acció política de C's i responsable de comunicació de C's Terrassa