L'independentista Eduardo Reyes ho té clar: «Soy español»

L'entitat sobiranista formada per persones de cultura espanyola s'ha presentat en societat al Centre Excursionista de Terrassa

J.M.O.
03 d'abril del 2014
Eduardo Reyes i Fernando Coromimas, de Súmate Foto: J.M.O.

Ho diuen i ho reblen en castellà, però tenen molt clar que cal exercir el Dret a Decidir i que volen una Catalunya lliure, desitgen un país millor pels seus fills i el seus nets. I al seu parer, la independència és l'únic camí possible ara per ara. Són la gent de Súmate. I també són capaços de presentar-se davant un auditori i dir: "Yo soy español". Ho criden en veu alta, i no hi veuen cap tipus de contradicció.

Súmate és una "asociación independentista de gente con cultura y lengua castellana/española que desea una Cataluña mejor". És una entitat formada per persones nascudes fora de Catalunya o al país. La delegació del Vallès Occidental s'ha presentat aquest dijous al Centre Excursionista de Terrassa, amb el seu president, Eduardo Reyes, i un dels membres, Fernando Corominas, ex votant del PP. La sala d'actes s'ha omplert de gom a gom, amb una majoria de catalanoparlants i un 30 per cent de persones vinculades a d'altres llocs de l'estat.

"Quin futur els hi espera als meus néts? No vull que quan creixin em puguin retreure la societat que els hi em deixat". "El 9-N volem votar. No volem privilegis, només volem votar". "No tinc res en contra d'Espanya, sóc espanyol, cordovès, català". "Espanya només té l'argument de la por". Són algunes de les frases que ha deixat anar Eduardo Reyes. El seu missatge ha estat meridià: s'ha de convèncer els indecisos sobre la necessitat d'assolir la independència, i s'ha de treballar amb els amics i familiars per fer-los veure que és la millor opció pel present i pel futur.

L'entitat té una vocació plural, és a dir, reunir diferents perfils sota un denominador comú: el suport al procés català.