El Festival de Jazz de Terrassa arriba a 35.000 espectadors

La Torre
31 de març del 2014
El 33 Festival Jazz de Terrassa ha posat el punt i final a 18 dies farcits de música amb 25 concerts en directe i fins a 26 activitats paral·leles programades com sessions de cinema, jornades de lindy hop, xerrades i rutes gastronòmiques, per citar-ne unes quantes.

La programació s'ha desenvolupat sense incidències destacables a excepció del trasllat del concert de Gemma Plans Project de la Plaça Catalunya a la Nova Jazz Cava degut a la pluja que va caure sobre Terrassa diumenge 30 de març al migdia.

L'organització calcula que uns 35.000 espectadors han participat en aquesta edició del certamen egarenc, cosa que representa un increment del 34% d'assistència respecte el festival del 2013. Aquesta xifra és el resultat de la suma del públic que ha participat als concerts de pagament de la Nova Jazz Cava i al Centre Cultural, les actuacions a l'aire lliure a la Plaça Vella i el Pícnic Jazz Vallparadís – que enguany ha doblat l'assistència amb més 25.000 espectadors -, i totes les activitats del programació de l'”Off Festival”.

Més de 300 espectadors van poder gaudir ahir diumenge a la Nova Jazz Cava de Terrassa del nou projecte de la Barcelona Jazz Orquesta liderada en aquesta ocasió pel reputat trompeta John Faddis. Fins a 17 músics, entre ells el saxo alt Jesse Davis com a convidat especial, van pujar a l'escenari per presentar el disc “La música de Dissy Gillespie Big Band” (autoeditat, 2014) en el que ha estat el darrer concert del 33 Festival de Jazz de Terrassa. Va ser un immillorable jornada de cloenda amb més de 3 hores de jazz orquestrat en directe en què la Nova Jazz Cava va tornar a gaudir d'una altra nit amb gran assistència de públic.

No ha estat l'única dins d'aquesta 33a edició. Els concerts de Cedric Burnside Project & Patrick Williams dins de la “Nit de Blues”, The Bad Plus, The Excitements, la matinal JazzJove Non Stop i el concert inaugural amb les presentacions dels nous projectes de Carmen Canela & Joan Monné Trio i Guim Garcia-Balasch Quintet van fregar el ple absolut. També l'actuació d'un dels caps de cartell, Bill Frisell Beautiful Dreamers, al Centre Cultural de Terrassa va ser un dels més seguits pel públic. D'altra banda, la visita del trio de jazz d'avantguarda francès RST (Romano-Sclavis-Texier) va resultar ser una de les més inspiradores a nivell musical i el premi Jazzterrasman 2014 al pianista Bruce Barth va servir per commemorar també els 20 anys de l'emblemàtic club terrassenc.