Matadepera invertirà 12.000 euros en un monument als Gegants

El Consistori ha decidit invertir part del romanent de tresoreria en una desena d'actuacions | El govern ha obtingut més de 500.000 euros en ingressos no previstos

La Torre
04 d'abril del 2014


La Sala de Plens de l'Ajuntament de Matadepera va acollir aquest dilluns 31 de març un nou ple ordinari, el segon de l'any. Entre els punts més destacats, l'acord d'aprovació de la liquidació dels pressupostos de 2013; l'expedient número 3 de modificació de crèdits pel pressupost de 2014; l'aprovació definitiva del text refós de l'ordenança de convivència ciutadana; la proposta per aprovar el canvi de gestió del servei de l'Escola Municipal de Música Frederic Mompou, i els inicis d'expedient de delimitació del terme municipal en les parts que confronten amb Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall.

L’Ajuntament de Matadepera ha liquidat els pressupostos de l’any passat aconseguint un romanent de tresoreria d’1.315.000 euros, una “molt bona notícia, fruit d’un increment dels ingressos previstos i una reducció de les despeses”, segons va declarar el Regidor d’Economia i Hisenda, Carles Iribarren, durant el Ple d’aquest passat dilluns que ja es pot tornar a veure a través de Matadepera TV. Pel que fa als ingressos, l’Ajuntament ha obtingut 322.000 euros més dels previstos inicialment en l’impost de plusvàlua, i també ha sumat 208.000 euros més dels contemplats en un primer moment en concepte de transferències d’impostos de l’Estat.

D’altra banda, durant el 2013 també es va aconseguir reduir la despesa de l’Ajuntament en diverses partides. Entre elles, destaca l’estalvi en personal, gastant 228.000 euros menys; i en el pagament de serveis i subministraments, com l’energia elèctrica, les comunicacions postals, les assegurances o els serveis jurídics, amb un estalvi de més de 532.000 euros. Iribarren va considerar “un exemple de bona gestió” aquestes xifres, resultants de “la prudència a l’hora de fer les previsions d’ingressos, i de gestionar millor i gastar menys diners sense reduir la qualitat dels serveis que es presten als ciutadans”.

Des del Partit Popular, Xavier Argemí va criticar, però, que el superàvit obtingut en alguns impostos indica “un cert afany recaptatori” de l’Ajuntament, que manté “unes plusvàlues excessives i una pressió fiscal important sobre el ciutadà”. Des d’Esquerra Republicana, Santi Pavon va explicar que aquestes xifres mostren que el Consistori és prudent, “però això també comporta no emprendre nous projectes o l’estancament d’altres que en són necessaris”. El regidor de Solidaritat per la Independència, Pau Carbó, no va poder assistir al Ple per malaltia.

Nous projectes
Durant el Ple, Carles Iribarren també va anunciar nous projectes que es finançaran amb part d’aquest romanent de tresoreria. Entre ells, destaca una partida de 115.000 euros per construir l’edifici social que s’edificarà al costat del Camp de Futbol Municipal, i 110.000 euros més per complementar amb un parc i un jardí la pista poliesportiva que s’arranjarà a l’antic camp de futbol, davant del Pavelló. També es dedicaran 12.000 euros a la realització d’un monument als Gegants, que s’ubicarà davant de l’Ajuntament; i 7.500 euros per replicar els Gegants Antics, reduint el pes que han de suportar els seus portants. També es contempla una nova partida de 7.100 euros per renovar l’acumulador d’aigua del Pavelló, i 6.700 euros per adquirir tres desfibril·ladors portàtils més. Finalment, Iribarren també va anunciar que una partida de 8.500 euros destinada a solidaritat i cooperació, s’assignarà com a subvenció a Wampum (que rebrà 7.000 euros) i a Oncolliga (que en rebrà 1.500).