Més de dues mil persones en la cantata SuperD de Vacarisses

La Torre
26 de març del 2014
La Fàbrica es va omplir per escoltar la cantata SuperD Foto: A.V.

Diumenge, La Fàbrica de Vacarisses va aplegar 830 nens i nenes d’entre 3 i 8 anys de 19 escoles de música de la Catalunya Central i més de 2.000 persones de públic amb motiu de la sisena edició de la cantata de l’'Associació Catalana d’'Escoles de Música. Sota el títol SuperD, hi van participar 19 escoles de música de diferents punts de la Catalunya Central, com el Bages, el Berguedà, Osona, el Solsonès i el Baix Llobregat. A causa de l’'elevat nombre de participants, es van programar tres sessions al llarg del dia per poder garantir l’aforament.

L'’assistència de públic va ser tot un èxit, amb més de 2.000 persones repartides entre els tres concerts. De fet, les entrades per a l'’última sessió, la de la tarda i on actuava l'’Escola Municipal de Música de Vacarisses, es van exhaurir dies abans de l’'esdeveniment. L’'alumnat vacarissenc de primer a quart de Bàsic va participar també a la sessió de migdia i a la de la tarda, com a reforç de la segona veu. Per tot plegat, la directora de l’'Escola Municipal de Música, Núria Pagès, fa una valoració positiva, ja que, “al seu parer banda de l’'aspecte musical, l’'esdeveniment ha cohesionat el poble i l'’ha donat a conèixer als municipis i les comarques del voltant”.

Des del centre, es vol agrair la labor de les persones voluntàries de Protecció Civil que van regular el trànsit i de la trentena de famílies de la mateixa Escola de Música que es van organitzar en torns per al taulell d’informació i les parades on es venia el material editat en ocasió de la cantata. També s’'agraeix la col•·laboració d’'aquells pares i mares del centre que van fer de suport per a les fotografies, el so i el muntatge de l’'escenari dels músics.

La cantata SuperD
Els concerts van comptar amb l’assistència dels alcaldes de diverses poblacions participants, així com també de les autoritats locals. El protagonista de la cantata era un drac nascut de dues sargantanes i expulsat que la comunitat del bosc per ser diferent a la resta i considerar-lo un perill. Ja fora, es troba una ratapinyada que li ensenya com fomentar la seva autoestima, potenciant les seves virtuts fins esdevenir tot un superheroi. Tot plegat es va explicar a través d’'una posada en escena molt original, com si el públic de la cantata assistís a la retransmissió del conte per la ràdio, gràcies a l’'escenari especial de Ràdio Sallent, que també va ajudar a amenitzar les estones d’'espera.

Per cinquè any consecutiu, el narrador de l’'acte va ser l’'artista Manel Justícia, qui, des de fa tres anys, també és el creador del conte i les il•·lustracions que complementen la cantata, així com del dibuix de la samarreta (que els infants van lluir durant el concert), el cartell i el programa de mà. Quant a la música, és obra de Xavi Guitó, pianista del cantautor Roger Mas i professor de piano a Puig-Reig, a més de tenir una dilatada experiència com a compositor de cantates per a infants. Les tres sessions de la cantata van estar dirigides per la professora de l'’Escola de Música de Vacarisses Anna González.