Terrassa acull el cicle 'El cinema i la mort'

Funerària Municipal de Terrassa presenta la dotzena edició del cicle amb quatre pel·lícules ben diferents que ens apropen al tema de la mort

Lluïsa Tarrida
23 d'abril del 2014
El proper dimarts, dia 1 d'abril, s'inicia el 12è Cicle Cinema i la Mort, en el qual Funerària de Terrassa programa diverses pel·lícules per apropar el tema de la mort a una societat que sovint en fa tabú. Amb el cicle es pretén normalitzar la seva acceptació i el tractament que se'n deriva o se'n fa. Totes les pel·lícules es projectaran en doble sessió, a les set del vespre i a les deu de la nit i al Cinema Catalunya. La recollida d’entrades s'ha de fer de dimecres a diumenge de 18 a 24 h al Cinema Catalunya.



Aquest dimarts, doncs, s'enceta amb el film "Retorno a Hansala". Dirigida per Chus Gutiérrez la pel·lícula recrea a través de dos personatges el succés de les platges de Rota, quan van aparèixer els cadàvers d'onze joves immigrants marroquins que buscaven creuar l'estret en una pastera. Martín, un empresari funerari que vol fer negocis amb el que ha passat, i Leila, germana d'un dels morts. Tots dos s'embarcaran en l'aventura d'intentar repatriar el cadàver del noi en una furgoneta, on ambdós viuran una intensa experiència moral que els portarà a replantejar totes les seves creences.



Dimarts 8 d'abril es podrà veure una sessió solidària, ja que es cobrarà 1 euros per entrada que anirà destinat al Rebost de Terrassa. El film escollit és "La nostra Vita", de Daniele Luchetti. Claudio treballa en els suburbis de Roma. Està bojament enamorat de la seva dona embarassada del seu tercer fill. No obstant això un esdeveniment dramàtic pertorbarà la seva vida, feliç i senzilla. En un gest de ràbia, Claudio lluita contra la injustícia que plana sobre ell. L'amor i el suport dels seus amics i la seva família, a més del riure dels seus nens l'ajudaran a vèncer l'adversitat.



Dimarts 22 d'abril serà el torn de "Al fin viuda" d'Isabelle Mergault. Anne-Marie Gratigny porta enganyant el seu marit Gilbert des de fa dos anys amb Léo, un restaurador de vaixells que prepara un viatge a Xina d'un any i mitjà de durada i al que pretén portar a Anne-Marie. No obstant això, aquest pla sembla esquerdar-se poc dies abans de la sortida quan Gilbert mor en un accident de trànsit. Després d'això, Anne-Marie creu que té l'ocasió perfecte per marxar amb el seu amant, però no compta amb la seva família, que ha vingut a la seva casa per donar-li suport en el seu dol.


 
Finalment, el dia 29 d'abril tindrà lloc la projecció de "Con amor, Liza" de Todd Louiso.  Situada a l'interior dels EUA, Love Liza és una trista i còmicament fosca història d'un dissenyador de pàgines web i els seus esforços per trobar una explicació a l'inexplicable suïcidi de la seva esposa.