FGC penja el cartell de complet per als dos simulacres a Sant Cugat

El projecte Getaway organitzat els Ferrocarrils de la Generalitat i la Universitat de Greenwich tindrà lloc els dies 31 de maig i 1 de juny

La Torre
24 de març del 2014
El cap de setmana del 31 de maig i l’1 de juny Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya organitza dos nous simulacres d’evacuació d’estacions en cas d’emergència a l’estació de Sant Cugat. Aquests exercicis formen part del projecte Getaway, dirigit per experts de la Universitat de Greenwich i finançat per la Unió Europea, que contribuirà a millorar la seguretat en els espais públics i el disseny de les estacions de tren de tot Europa.

La investigació, consistent en quatre simulacres, va realitzar les dues primeres proves de manera exitosa els dies 26 de maig i 2 de juny de 2013 a Sant Cugat, amb la participació de més de 400 voluntaris. FGC, conjuntament amb experts en evacuació de la Universitat de Greenwich (UK), realitzarà els dos últims tests del projecte a Sant Cugat perquè aquesta estació s’ajusta a la perfecció a les característiques requerides pel projecte.

FGC ha anunciat que amb menys d'una setmana després d'obrir les inscripcions ha hagut de tancar-les a causa de l'elevat nombre de sol·licituds generades. Recordem que es demanaven uns requisits previs per a l'acceptació relacionats amb l’edat, l’estat físic o el NO SER usuari habitual de l’estació de Sant Cugat d’FGC, entre d’altres característiques. A més, els participants seleccionats obtenindran una compensació a escollir entre 50 euros, bitllets pel Cremallera de Montserrat per a 2 persones, Funiculars i Aula de la Natura, o una visita al Centre de Comandament Integrat (CCI) per a dues persones més l'esmorzar.