Puig: «El dret a decidir s'està duent a terme amb fermesa i rigor»

Lluïsa Tarrida
19 de març del 2014
El conseller Felip Puig enmig dels regidors convergents Miquel Puig i Magda Rodó Foto: CiU

Dijous 13 de març va tenir lloc al Casal d’Ullastrell una xerrada–col·loqui organitzada per CiU Ullastrell. L’acte comptava amb la presència de Felip Puig, Conseller d’Empresa i Ocupació. La xerrada va ser presentada per Magda Rodó, cap de llista i presidenta local de CiU Ullastrell. Amb una setantena d’assistents, Rodó obria l’acte agraint als veïns la seva presència, com també la col·laboració de l’AMEU (Associació Multisectorial d’Empresaris d’Ullastrell) i a l’Agrupació Productes d’Ullastrell per la seva ajuda a fer difusió de la xerrada–col·loqui. ç

La presidenta de l'agrupació local destacava que “volem que Ullastrell i els seus habitants estiguin informats de primera mà en aspectes tan importants avui en dia com són la creació de llocs de treball, la inversió de la Generalitat en polítiques de promoció econòmica, ajudes per PIMES, autònoms i emprenedors. I també, com no, en relació al procés obert al nostre país, el dret a decidir i la Consulta que celebrarem el proper 9 de novembre”.

Rodó feia una última reflexió abans de passar la paraula al conseller: "A Ullastrell tenim plantejat el Polígon Industrial de Can Curpell, que podria ajudar activament a reduir l’índex d’atur que tenim al poble, vam acabar el 2013 amb un 14% d’atur. Hem de potenciar doncs la creació de llocs de treball i la connexió d’Ullastrell amb el 4rt Cinturó a través del Polígon Industrial" i va afegir "també hem de trobar l’equilibri entre preservar l’entorn privilegiat en què vivim, l’agricultura autòctona de la zona i la potenciació de noves empreses i activitats al municipi i entre tots, potenciar la Marca Ullastrell”.

Inversions estrangeres
Durant la seva intervenció Puig va fer un repàs de l’actual situació de la indústria, l’ocupació i el comerç al nostre país. El convergent va destacar també que Catalunya ha fet grans esforços per sortir de la crisi i que la seva conselleria "treballa de valent" en aquest sentit, i afirmava també que notícies com l’interès d’Amazone i de Ferrari per instal·lar-se a Catalunya en són una bona mostra. Puig també va comentar la situació de les finances de la Generalitat, l'espoli fiscal que viu Catalunya i el que suposa per qualsevol economia, haver de pagar 2.000M €/any només en interessos.

Abans de donar la paraula als assistents, Felip Puig va exposar la "fermesa i rigor jurídic" en què s'està duent a terme el procés del dret a decidir i la consulta del 9 de novembre d'enguany per part del Govern de la Generalitat. Aquest rigor jurídic, va comentar, és la base per "aconseguir el suport d'Europa a un nou estat català".