Nova denúncia de Llanos de Luna al municipi d'Ullastrell

La delegada del govern espanyol ha interposat nou contenció administratiu a l'Ajuntament, aquest cop per la seva declaració de sobirania fiscal

Lluïsa Tarrida
18 de març del 2014
María de los Llanos de Luna, en una visita a Vic. Foto: Adrià Costa/Nació Digital.

Aquest dimarts, l'equip de govern d'Ullastrell ha donat a conèixer que la delegació del govern espanyol ha interposat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament per la seva declaració de sobirania fiscal. Aquesta és la segona denuncia que té interposada l'executiu per part de la delegada Llanos de Luna després que a finals del mes de desembre de l'any s'obrís un cotenciós per haver-se declarat "territori lliure català" .

El regidor Jaume Puig ha declarat a La Torre en relació al nou contenció que "segueixen sense entendre la voluntat de ser del poble de Catalunya i equivocant-se en cada pas que fan" i ha afirmat que "no ens espantaran. Aquesta decisió va ser presa pel ple municipal i aprovada per una gran majoria i saben que el poble ullastrellenc i català ens dóna suport". Puig ha deixat clar que "altra feina tenim que preocupar-nos per la senyora Llanos de Luna".

En total, segons ha comptabilitzat l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) hi ha actualment 59 ajuntaments i administracions locals que ja estan exercint la sobirania fiscal i 174 que han aprovat mocions per exercir-la properament La sobirania fiscal consisteix en l’ingrés dels impostos que recapten els ens locals (l’IRPF dels treballadors municipals o l’IVA) a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC).