El nou director general d'Endesa a les Balears té un passat egarenc

E.P.
04 de març del 2014
Ernesto Bonnín Ángel ha estat nomenat director general d'Endesa en les Illes Balears. Natural de Palma, de 55 anys d'edat, Bonnín es va formar com a enginyer industrial, especialitat elèctrica, a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Terrassa.

La seva trajectòria professional s'ha desenvolupat en el camp de la distribució elèctrica en les Illes Balears i ha estat vinculat a Endesa des de 1982, en els projectes del Grup de Recerca Solar de la Companyia en el muntatge i l'anàlisi de resultats experimentals i de rendibilitat per a instal·lacions solars i eòliques. A partir de 1884 es va iniciar en el camp de la distribució elèctrica com a enginyer d'Estudis Elèctrics de Distribució, per prosseguir la seva carrera en aquest àmbit en qualitat de cap de Servei de Planificació i Estudis de Transport (1988-1995), responsable del Centre de Control de Xarxa (1996-1998), sotsdirector de Distribució (1998-2002), director d'Explotació i Qualitat de Subministrament (2002-2007), i des del 2007 ocupava el càrrec de director de Distribució d'Endesa en les Illes Balears.

Al llarg de tota la seva carrera ha intervingut en qualitat d'expert en sistemes energètics insulars en nombrosos seminaris i ponències. Bonnín assumeix així, el càrrec de director general d'Endesa en les Illes Balears després de la jubilació de Joan Jaume Sans.