'Franco ha wuerto' a Terrassa... però només per Carnaval

No han faltat les alusions al sexe per part de la comparsa oficial, iaixí ha recordat que hi ha el carrer de la Unió, el del Peix, el Cremat, el del Cardaire i el de La Palla.

Joan Manel Oller
01 de març del 2014
Una de les carrosses de la Rua de 2014 Foto: J.M.O.

Disbauxa a dojo, amb 4.000 persones i 38 comparses. Terrassa no és ni Rio de Janeiro ni Brasil, encara, però de mica en mica el Carnaval egarenc ha anat agafant volada ... Quan es feia fosc, cap a les 6, han començat a desfilar les carrosses de la rua, des de l'Estació del Nord, per recorrer diversos carrers del Centre. La comitiva ha passat per Cervantes, Rambla, Portal de Sant Roc, Rambla, Raval de Montserrat, Gavatxons, plaça Vella, Major, Sant Roc i Parc dels Catalans. A les set arrencava la darrera. Tot el recorregut ha estat farcit de milers de persones, gairebé més que en la cavalcada de Reis. A diferència d'altres edicions, no hi ha hagut monotema , i s'han pogut veure mil i una disfresses: de falangistes, galeta Maria, Minyons d'Esquadra, homes de l'Edat de Pedra, Chicago anys 20, Mèxic, Locomia , rockers , sevillanes, futbol americà, escacs, sabates pudoroses, vampirs, Juan Carlos I, i seients d' atracions de parc d'atraccions, entre d'altres.

El grup Els Planassencs Di19, de Viladecavalls, guanyador del concurs de l’any passat, ha encapçalat la rua, amb la comparsa oficial, inspirada en una de les frases més cèlebres de l’últim any. Es titula “ Relaxing Cup of Café and Sushi” i ha estat presidida per la reina del Carnestoltes, Anita Botel

A la nit, el Sopar de Comparses al recinte firal exclusiu per a les comparses participants, prèvia inscripció. I a partir de mitjanit, també al recinte firal, el Ball de màscares. Al descans del ball, l’entrega de premis a les millors comparses de la rua. No han faltat les alusions al sexe per part de la comparsa. I així ha recordat que tenim al Centre el carrer de la Unió, el del Peix, el Cremat, el del Cardaire i el de La Palla.

Diumenge és el torn de la Rua infantil, a partir de dos quarts de 12 del matí amb sortida de la Rambla d’ Egara cantonada amb Pau Claris. La comitiva acabarà a la Plaça Nova, on a partir d’un quart d’una del migdia hi haurà la festa infantil. Actuarà el grup Un parell de Nassos. A la mitja part es farà el lliurament dels premis i es llegirà el pregó, en aquest cas de l’Esplai de Ca n’ Aurell .