Cartellera del Cinema Catalunya fins al 6 de març

Lluïsa Tarrida
28 de febrer del 2014


ALABAMA MONROE
De divendres 28 a diumenge 2: 17:15 / 19:45 / 22:15h.
Dimecres 5 i dijous 6: 17:15 / 19:45 / 22:15h.
(Bèlgica. 2013). 110 minuts. Doblada. Direcció: Felix Van Groeningen
Intèrprets: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse, Geert Van Rampelbert.
Elise i Didier porten junts set apassionats anys. Recorden el seu amor a primera vista, la seva passió, com la música els va apropar, l'embaràs inesperat i l'alegria de tenir a la preciosa Maybell. Lluiten junts per la vida de la seva filla, i esperen que l'amor no els abandoni quan més ho necessiten. L’amor pot amb el destí....a vegades. Premi del públic al festival de Berlín, Gran premi del públic al Festival de Sevilla, Premi Millor actriu als Premis del Cinema Europeu, Premi Lux 2013, Nominada als Oscar



LA PLAGA
HORARIS: De divendres 28 a diumenge 2: 17:00.
Dimecres dia 5 i dijous 6: 17:00h.
(Catalunya. 2013). 85 minuts. Digital. V.O català subtitulada castellà. Direcció: Neus Ballús. Intèrprets: Raül Molist, Maria Ros, Rosemarie Abella, Iurie Timbur, Maribel Martí.
El Raul, un pagès que intenta fer producció ecològica, contracta Lurie, un immigrant moldau que practica la lluita lliure, perquè l’ajudi en les feines del camp. Poc a poc, les històries d’aquests dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: la Maria, una anciana que ha de deixar la casa pairal per anar-se’n a viure a una residència; la Rose, una infermera filipina, i la Maribel, una prostituta que cada cop té menys clients. Els destins de tots aquests personatges s’entreteixeixen a mesura que l’estiu avança. Premis Gaudi, millor pel·lícula, direcció, guió i millor muntatge. Premi Sant Jordi millor opera prima.



HISTÒRIA DE LA MEVA MORT
HORARIS: De divendres 28 a diumenge 2: 19:00. / 22:00h.
Dimecres 5: 19:00h.
Dijous 6: 19:00 / 22:00h.
(Catalunya. 2012). 148 minuts. Digital. .V.O català subtitulada castellà
Direcció:. Albert Serra Intèrprets: Vicenç Altaio, Eliseu Huertas, Lluis Serrat, Montyse Triola, Noelia Rodenas, Clara Visa.
Història de la meva mort descriu un moment de transició entre el racionalisme de finals del segle XVIII i el romanticisme de principis del XIX, vist a través de la sexualitat i de la vida quotidiana. Dos personatges «històrics», Casanova i el comte Dràcula, representen respectivament aquests dos móns. La pel·lícula narra aquesta transformació: del llibertinatge sensual, lúdic, del món científic i racionalista del Segle de les Llums, poc a poc, i seguint el periple de Casanova, passem a un món romàntic de fosques pulsions sexuals, d’esoterisme, alquímia, sacrificis i mort. Leopardo de Oro al Festival de Locarno.

L’Estrena
LORE
Dimecres, 5 de març. 22:00 hores.
(Alemanya. 2012).Digital.109 minuts. VOSE
Direcció: Cate Shortland Intèrprets: Saskia Rosendahl, Nele Trebs, André Frid, Mika Seidel, Kai-Peter Malina.
Primavera de 1945, l'exèrcit alemany s'enfonsa per moments. Les forces aliades estan entrant per tot el país i així, amb els seus pares absents, la jove Lore decideix portar als seus quatre germans 500 km. a través d’Alemanya fins un lloc segur; la casa de la seva àvia. Adaptació de la novel·la "El cuarto oscuro", de Rachel Seiffert.