Mor el Vàisens de Matadepera

Era un dels bàrmans més emblemàtics que ha tingut el poble.

Nació Digital
26 de febrer del 2014
Vàisens amb la que seria la seva dona Foto: Matadepera.cat

El 13 de febrer moria als 74 anys i després d’una llarga lluita contra el càncer, Vicenç Reynés Balen, conegut pels amics com el Vàisens , un dels bàrmans més emblemàtics que ha tingut el poble.

Reynés havia nascut l’any 1940 a Sant Llorenç d’Hortonys, a l’Alt Penedès, i al 1959, amb 19 anys, arribava a Matadepera per treballar a l’ Hostal del Sol , que regentava Josep San Nicolàs i que estava situat a la Plaça de Cal Baldiró. Allí va conèixer a l’Anna Maria, filla del propietari, amb qui s’hi acabaria casant sis anys més tard, i on tindria tres fills, en Rubèn, l’Isaac i la Montse, informa Matadepera.cat.

Amb el temps l’Hostal del Sol es convertiria en un dels llocs emblemàtics de Matadepera, de quan llavors encara el poble era petit i els estiuejants s’hi estaven això, només l’estiu. Per això en Vàisens va esdevenir un personatge ben popular, dipositari d’un munt d’històries que van passar al poble en aquells anys.

L’establiment va tancar les portes fa una quinzena d’anys, però en Vicenç mai va deixar de cuinar, una de les seves grans aficions. Amb ell desapareix un altre dels personatges que van configurar una matadepera desapareguda, enyorada i cada cop més allunyada.