L'Assessoria Vallparadís s'endú la Copa Catalana de Korfbal

Els egarencs van imposar-se al CK Castellbisbal per 20 a 24 i aconseguir el trofeu per segona vegada a la història

La Torre
17 de febrer del 2014
Els egarencs es van imposar al Castellbisbal a la final Foto: FCK

L’Assessoria Korfbal Vallparadís s’ha proclamat campió de la Copa Catalana de korfbal aquest diumenge després de guanyar el CK Castellbisbal per 24 a 20 en un pavelló municipal de Vacarisses ple de gom a gom. En una primera part molt igualada ambdós equips han arribat al descans quan l’electrònic marcava 10 a 10.

A la represa, després d’un intercanvi constant de cistelles, el conjunt egarenc ha aconseguit obrir una escletxa d’entre dos i quatre punts que, tot i els intents de remuntada del Castellbisbal, han estat suficients per endur-se una victòria molt preuada. Curiosament cap dels dos equips presents a la final es van classificar per la final de la Copa i la Lliga de l’any passat.

El lliurament de trofeus ha comptat amb la presència del representant territorial de la Secretaria General de l’Esport a Barcelona, Santiago Siquier, el regidor d’esports de l’Ajuntament de Vacarisses, Pedro Serna i el primer tinent d’alcalde de Vacarisses, Josep Maria Gibert.

És la segona Copa Catalana que aconsegueix el Vallparadís i el primer títol d’aquesta temporada 2013-2014, després de perdre la final de l’Europa Shield aquest gener davant del Club Esportiu Vilanova i la Geltrú.

La final va ser molt disputada i es va decantar pels egarencs per 4 punts de diferència Foto: FCK

Sorpresa a les semifinals
Precisament i, contra tot pronòstic, l’equip vilanoví va quedar eliminat dissabte de la lluita pel títol en el partit de semifinals davant el CK Castellbisbal. L’equip de Rosendo García, vigent campió de la Copa, Supercopa i l’Europa Shield, va dominar el partit amb comoditat fins que, a menys d’un quart d’hora per arribar al final, els castellbisbalencs van anar escurçant distàncies en el marcador. Amb un parcial d’1 a 6 en els últims cinc minuts van aconseguir empatar el partit in extremis. Un llançament de Dani Ezpeleta va donar el triomf al Castellbisbal per 22-23. L’altra semifinal entre el KC Barcelona i l’Assessoria Vallparadís va acabar amb una còmoda victòria pel conjunt egarenc per 17 a 24.

El Lladonosa, campió de la Copa B
També aquest diumenge l’AEE Lladonosa s’ha proclamat vencedor de la Copa Catalana B guanyant l’Assessoria Vallparadís B per 16-15 en un partit agònic, amb remuntada inclosa, en què el conjunt de Guillem Castanyer ha capgirat un marcador desfavorable de 9-13 en els últims deu minuts amb un parcial de 6-2 que ha deixat l’enfrontament empatat a 15 quan ha sonat la botzina final. El triomf s’ha decantat cap als lleidetans gràcies al gol d’or anotat per Albert Figueras. Finalment, el Miró júnior ha aixecat la Copa Catalana Júnior després de superar còmodament el Badalona per 15 a 7.