El Viver, atenció integral a les persones immigrants

La Torre
11 de febrer del 2014
Jordi Ballart, amb el projecte El Viver Foto: A.T.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la regidora del Districte 4, Josefina Soler, ha visitat els projectes “El Viver” i “Pam a pam”, que duu a terme la Fundació Maria Auxiliadora al barri de la Maurina.

El projecte El Viver, dotat amb una subvenció de 108.000 euros per part del Ministeri de Treball i Seguretat Social per aquest 2014, té com a objectius impulsar l’atenció integral, personal, social i laboral de les persones immigrants, especialment aquelles més vulnerables, i fomentar la convivència i la interculturalitat al barri de La Maurina, aprenent a conviure des de la diversitat.

Donat l’ampli abast d’aquest projecte i per tal de coordinar les diverses accions que s’hi contemplen, la Fundació ja ha establert contacte amb diversos serveis municipals, per tal de poder complementar les activitats que ja s’estan fent des de l’ajuntament o bé garantir la singularitat de les que comencin de nou. Les activitats d’aquest projecte es duen a terme en uns locals que l’empresa tèxtil Ditex, ubicada al barri des de fa 25 anys, ha cedit a la Fundació Maria Auxiliadora, ampliant els que ja va cedir-los el 2013 per a fer classes de reforç escolar.

“Pam a Pam” és un projecte intercultural d’integració social i laboral que es realitza des del 2005, basat en l’aprenentatge i l’ús de la llengua, i que inclou també tallers prelaborals en l’àmbit de la confecció industrial i el patronatge.

La visita d’avui a ambdós projectes s’emmarca dins de l’actuació “L’alcalde recorre el teu barri per estar més a prop teu”, en què Jordi Ballart recorre periòdicament els diferents barris de la ciutat per tal de viure de primera mà la seva realitat.