Màrius Serra lliura diplomes a immigrants de Terrassa

Nació Digital
30 de gener del 2014
Assistents als cursos de català amb el regidor i Màrius Serra Foto: Mina

En un acte celebrat a la seu del Consorci per a la Normalització lingüística de Terrassa i Rubí s'han lliurat els diplomes a les persones immigrades que han realitzat el 15è curs de Català de grau Bàsic 3, que finança la Fundació Mina. Hi han assitit Amadeu Aguado, tinent d'alcalde de l'Àrea de Promoció Econòmica i Innovació, regidor de Cultura i president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Terrassa i Rubí, Marià Galí, president del Patronat de la Fundació Mina d’Aigües de Terrassa i de Mina, Aigües de Terrassa, amb l’assistència de l’escriptor i periodista Marius Serra, autor d’obres com Plans de futur (Premi Sant Jordi 2012), La vida normal o Farsa (Premi Ramón Llull 2006) i membre de l’Institut d’Estudis Catalans,

Marià Galí, en les seves paraules ha recordat ”que la col·laboració en aquests cursos es remunta a 2006, sent llavors el de la Fundació Mina el primer patrocini que va rebre el Centre per a la Normalització Lingüística, d’una entitat privada per a l’organització de cursos de català per a adults, arribant avui amb el present, a la seva 15ª edició, per acabar agraint a Marius Serra la seva desinteressada col·laboració i manifestant la intenció i voluntat de continuar amb aquesta activitat.

Per la seva part, Màrius Serra, col·laborador habitual de Catalunya Ràdio, actualment amb la coneguda secció l’Enigmàrius ha iniciat la seva intervenció proposant un enigma als presents, la solució del qual era la paraula MINA. Ha prosseguit amb la reivindicació de la llengua, “en especial la catalana com una font de plaer, de riquesa, en definitiva una mina d’or”. Ha destacat també que “normalment el català és una persona com a mínim bilingüe a qui les llengües enriqueixen” i, dirigint-se als alumnes, “que la voluntat d’aprenentatge del català, és una actitud”, fet que els ha agraït així com als professors presents. Amadeu Aguado, en la seva cloenda ha felicitat als alumnes.