El Dret a Decidir, un dels grans temes del ple de gener de Terrassa

Avui es presenten 1o propostes de resolució

La Torre
30 de gener del 2014
L’Ajuntament de Terrassa celebrarà avui el Ple ordinari corresponent al mes de gener. L’acte tindrà lloc al saló de plens a partir de les set de la tarda

Ple Ordinari de gener de 2014
1. Aprovació de l’Acta de la reunió ordinària realitzada el dia 28 de novembre de2013 (número 12/2013).

ÀREA PLANIFICACIÓ URBANÍSTICA I TERRITORI
2. Aprovació inicial de la Modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal a l’àmbit del sector del carrer de la Rioja.

ÀREA D’HISENDA I SERVEIS GENERALS
3. Aprovar la declaració d’especial interès o utilitat municipal de diverses obres i, en conseqüència, concedir les corresponents bonificacions en l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

4. Aprovació de l’avançament de la percepció de la part proporcional de la paga extraordinària del mes de desembre de 2012, corresponent als serveis prestats durant el període comprès entre l’1 de juny i el 14 de juliol de 2012. 

5. Acord relatiu al compliment dels terminis previstos legalment per al pagament de les obligacions de l’Ajuntament de Terrassa i del Patronat Municipal d’Educació (quart trimestre de 2013).

PARTICIPACIÓ CIUTADANA
6. Intervenció de l’entitat Centre Excursionista de Terrassa, per tal d’exposar un prec en relació al Pacte Terrassenc pel Dret a Decidir.

PROPOSTES DE RESOLUCIÓ
7. Presentada pel Grup municipal del PSC, en relació al dret a decidir del poble de Catalunya. 

8. Presentada pels Grups municipals de CiU i d’ICV-EUiA, en suport a l’acord del Parlament de Catalunya per fer possible la consulta per exercir el dret a decidir del poble de Catalunya. 

9. Presentada pel Grup municipal del PSC, demanant la retirada de l’Avantprojecte de Llei Orgànica pel qual el govern d’Espanya pretén revisar la legislació vigent sobre salut sexual i reproductiva i interrupció voluntària de l’embaràs.

10. Presentada pel Grup municipal del PSC, demanant el canvi en la política de peatges i que es restableixi la gratuïtat de la barrera de peatge de la C-16 a les Fonts per a tot el Sistema Urbà de Terrassa.

11. Presentada pels Grups municipals del PSC i d’ICV-EUiA, instant a la Generalitat de Catalunya a garantir els recursos humans i materials adients al Parc de Bombers de Terrassa, per a la correcta prestació dels seus serveis. 

12. Presentada pel Grup municipal d’ICV-EUiA, en rebuig a la pujada tarifària del transport públic interurbà de l’Autoritat del Transport Metropolità. 

13. Presentada pel Grup municipal de CiU, proposant l’establiment d’un protocol de seguiment i control de les obres públiques de la ciutat. 

14. Presentada pel Grup municipal de CiU, demanant la ràpida aprovació d’un reglament per als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE). 

15. Presentada pel Grup municipal del PPC, proposant el desenvolupament d’un aplicatiu de telefonia mòbil, conjuntament amb els cossos i forces de seguretat de la ciutat, en matèria de seguretat, civisme assistència en casos d’emergència i informació en temps real. 

16. Presentada pel conjunt de Grups polítics municipals, en suport a la candidatura de Terrassa com a Ciutat Gegantera 2015.  

17. PROPOSTES URGENTS


SEGUIMENT I CONTROL DE LA GESTIÓ D’ALTRES ÒRGANS DE GOVERN MUNICIPAL
18. Donar compte del llistat extractat dels Decrets i Resolucions números 10.328 a 11.159/2013, així com els tramitats electrònicament (1.339 a 1.487), dictats per l’Alcalde-President i Regidors i Regidores delegats. 

19. Donar compte del llistat d’acords adoptats per la Junta de Govern Local. 

20. Donar compte de les Declaracions de la Junta de Portaveus, si s’escau.

21. PRECS I PREGUNTES