L’Ajuntament es ven les accions de Mina de Terrassa

Davant la propera finalització de la concessió del servei d’abastament d’aigua

La Torre
24 de gener del 2014
Interior del dipòsit de Can Boada Foto: M.T.

L’Ajuntament de Terrassa posarà en marxa el procediment per a vendre les seves accions de l’empresa Mina Pública d’Aigües de Terrassa, SA. La Junta de Govern ha aprovat avui l’expedient d’alienació d’aquestes accions. 

Amb aquesta operació, l’Ajuntament de Terrassa evitarà una situació en què seria accionista d’una empresa que podria optar a un concurs convocat pel propi Consistori. Actualment Mina Pública d’Aigües de Terrassa, SA és l’empresa concessionària del servei d’abastament i subministrament d’aigua potable a la ciutat.

La concessió del servei finalitzarà el 31 de desembre de 2016 i l’Ajuntament haurà de convocar un nou concurs, en el cas de mantenir la mateixa fòrmula de gestió. Si el Consistori manté la propietat de les accions i el sistema de gestió, serà alhora l’autoritat que decideix la concessió i accionista d’una de les empreses que liciten pel servei. 

Mina Pública d’Aigües de Terrassa, SA té un total de 686.695 accions amb un valor nominal de 8 euros cadascuna, el que suposa un capital social de 5.493.560 euros.

La participació de l’Ajuntament de Terrassa a la societat és del 4,48%. És a dir, el Consistori és propietari de 30.776 accions. Un cop taxades, les accions tenen un valor de venda de 46,80 € cadascuna, el que suposa un valor total de 1.440.369,12 euros. 

Els estatuts de la societat estableixen un dret preferent de compra en favor dels accionistes i de la pròpia societat. És a dir, que l’empresa i els seus accionistes són els primers que poden optar a adquirir les accions de l’Ajuntament de Terrassa. En els propers dies, el Consistori comunicarà oficialment al consell d’administració de l’empresa la seva voluntat de vendre les accions. En cas que la societat o el accionistes actuals no les vulguin comprar, o no les comprin totes, es pot obrir el procés a tercers, mitjançant licitació pública o, amb informe previ del departament de Governació de la Generalitat, per un procediment de venda directa. 

L’Ajuntament té previst destinar els diners obtinguts amb la venda de les accions al finançament de les inversions previstes al pressupost municipal de 2014.