La història dels apotecaris i metges de Terrassa, a l'Ateneu

Jaume Bayona, que va ser acusat de falsificar moneda, un dels protagonistes de l'acte d'aquest dimarts

La Torre
13 de gener del 2014

Aquest dimarts, 14 de gener, a dos quarts de vuit del vespre, l'Ateneu Terrassenc acull la conferència "Jaume Bayona, apotecari del carrer de la Rutlla, acusat l'any 1642 de falsificar moneda". A més, també tindrà lloc la presentació del llibre "Metges, cirurgians, apotecaris d'Olesa de Montserrat" a càrrec del seu autor, Àngel M. Hernández i Cardona. Introduirà l'acte el doctor Pere Miret, membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i exdirector del Sanatori Antituberculós de Terrassa. 

El llibre d'Hernández tracta dels metges, cirurgians i apotecaris que han nascut o exercit a Olesa de Montserrat des del segle XVI fins a la primera meitat del segle XX. Després d’un pròleg del doctor Jacint Corbella, es fa la semblança biogràfica d’un centenar i mig llarg de professionals sanitaris olesans. A manera d’apèndix s’inclou una relació indexada dels metges, cirurgians i apotecaris d’altres localitats catalanes que apareixen en l’esmentat corpus documental. Completen el text un índex alfabètic dels facultatius estudiats, una llista dels arxius referits, la bibliografia i un índex general.

Quant a Terrassa, el llibre conté la biografia dels metges Antoni Berdotí i Francesc Forner, dels segles XVI i XVII, i la dels apotecaris del segle XVII Jaume Bayona i Gracia Soler, i també la del conegut farmacèutic de la plaça del Progrés, Artur Batallé.