El conseller Mascarell descobreix les Tines del Parc

Abans de la fil·loxera s'hi començava l'elaboració del vi a peu de vinya

La Torre
25 de desembre del 2013
576_1254233047410614
576_1254233047410614

El Conseller de Cultura Ferran Mascarell, acompanyat, entre d'altres, d'una delegació de la Diputació de Barcelona, encapçalada per la diputada adjunta de cultura, Mireia Hernández i els alcaldes de Mura i Pont de Vilomara, va visitar les Tines de la Bleda, en l'àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Es va poder constatar el gran valor patrimonial d'aquestes singulars i úniques construccions de pedra, on antigament, abans de l'atac de la fil·loxera, es començava l'elaboració del vi a peu de vinya.

Des de la mateixa Diputació, s'ha promogut la reconstrucció i la posada en valor per a l'ús social i pedagògic d'aquest patrimoni, dins del marc del patrimoni natural que representa el mateix parc natural de Sant Llorenç, en col·laboració amb els ajuntaments d'aquest àmbit.

Al llarg de la visita es va posar de manifest la conveniència de donar suport per part de totes les administracions implicades, a la protecció al conjunt de les més de 100 Tines existents en aquest entorn, com a bens culturals d'interès nacional.