Ivan Martos, d'EUiA Terrassa: «Un 'sí' a la primera pregunta»

El proper 9 de novembre "votarem què volem ser de grans"

La Torre
12 de desembre del 2013
"Avui iniciem una ruptura democràtica. No volem viure un retorn al franquisme", diu el coordinador local d'EUiA a Terrassa, Ivan Martos. "El proper 9 de novembre votarem què volem ser de grans. Hem guanyat la majoria d'edat amb aquesta consulta. Ningú ha de tenir por per defensar les opcions que defensem. No tenim por a les urnes. Ara cal construir un país més social i democràtic".

Però Martos hi afegeix un toc social. "Que el debat sobre la qüestió nacional no serveixi per tapar els greus problemes que tenim els catalans: l'atur i les retallades. Nosaltres portem molts mesos defensant la necessitat de confluència entre federalistes i independentistes, i la clara majoria que defensa el dret a decidir ho demostra".

Pel coordinador local d'EUiA és clau que les preguntes siguin inclusives. Així mateix, "apostem per no trencar llaços de fraternitat entre el poble català; i entre el poble català i l'espanyol, víctimes del mateix sistema que ens retalla drets, serveis i oportunitats. EUiA sempre hem defensat conviure en un estat republicà, federal, solidari, plurinacional, social i laic. Per tant, EUiA ens inclinem a votar sí a la primera pregunta i debatrem internament quina resposta donarem a la segona pregunta de la consulta".