Wikimedia premia una imatge de Sant Llorenç

Una fotografia de Mikipons és considerada la millor de Catalunya

J.M.O.
11 de desembre del 2013
La Mola vista per Mikipons Foto: Mikipons

Una imatge de La Mola guanya el concurs Wiki Loves Monuments Catalunya 2013. El veredicte s'ha conegut aquest dimecres al Palau de Mar de Barcelona, amb la presència  del director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro, i del president d'Amical Wikimedia, Arnau Duran. La fotografia del monestir de Sant Llorenç del Munt és obra de Mikipons. Ara ja és la milor de Catalunya.

El jurat havia triat 10 millors imatges finalistes, que optaven al premi especial de Wiki Loves Monuments 2013 facilitat per la col·laboració de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya .

En total han estat 120 participants amb 16.354 fotografies de monuments de Catalunya. Destaca l’usuari Enfo, el més participatiu amb 4.774 fotos de 907 monuments diferents, un dels més actius a nivell mundial . El monument més popular, fotografiat per més participants, és una vegada més la Sagrada Família, però destaquen en segon lloc dos monuments de Mollerussa, el segon municipi més fotografiat gràcies a una iniciativa local .