La formació professional dual s'emmiralla en Alemanya i Àustria

La Torre
04 de desembre del 2013
Terrassa acull la primera reunió del projecte DUAL-VET Foto: Cambra

Des d'ahir i fins aquest dimecres els socis del projecte Dual-VET estan reunits a la seu de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa per posar en marxa el nou projecte que compta amb el suport de la Comissió Europea. Es tracta d’un kick-off meeting (reunió d’inici) i la Cambra de Terrassa és una de les organitzacions que participen en el projecte representant a Espanya.

El programa Dual-VET (Vocation Educational and Training) té com a objectiu transferir el coneixement d’Alemanya i Àustria en l’àmbit de la formació professional dual i desenvolupar un sistema que transfereixi aquest model d’èxit amb la implicació dels dos països promotors a Espanya i Portugal per afavorir l’assessorament a les empreses que participen en la formació dual. Lidera el projecte un altre dels socis d’Espanya en aquest projecte, concretament la Cambra de Comerç.

Els països que integren el projecte com a socis, a més a més d’Espanya a través de les Cambres de Saragossa i Terrassa, són Alemanya, Àustria i Portugal. La durada del programa és de dos anys. El projecte Dual-VET és un dels tres programes vinculats a l’àmbit de les pràctiques en empreses i les pràctiques internacionals de formació professional als quals la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa s’ha incorporat recentment. Aquests projectes tenen com a objectiu assegurar la millora del sistema de pràctiques per facilitar la integració d’alumnes d’FP a les empreses i l’adequació dels perfils professionals a les necessitats reals del mercat.