El diari ebrenc Aguaita.cat s'alia amb Nació Digital

Nascut ara fa un any, s'associa amb el Grup Nació Digital per adquirir projecció arreu del país

Redacció
25 d'octubre del 2013


El diari digital Aguaita.cat ha arribat a un acord de col·laboració mútua amb el Grup Nació Digital, editor del diari Naciodigital.cat, que permetrà donar projecció informativa de les Terres de l’Ebre a tot Catalunya. Coincidint amb el seu primer aniversari, Aguaita.cat, fundat el 9 de novembre de 2012 i dirigit per les periodistes Sofia Cabanes i Sílvia Berbís, aposta per fer un important pas endavant en el creixement del mitjà ebrenc justament en un moment clau de posicionament del periodisme digital català. Aguaita.cat mantindrà la seua independència informativa i la línia editorial que l’ha caracteritzat des de la seua creació com a diari de referència de les Terres de l’Ebre, ara també des d’una visió nacional.

Aguaita.cat (AG) ha estat pioner en la creació d’un digital genuí, de caire territorial, que abasta les comarques de les Terres de l'Ebre: la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. Practica un model de periodisme independent i de qualitat, de proximitat, molt atent a les dinàmiques locals i a les realitats socials de les comarques sobre les que informa. Mantenint esta política informativa que l’ha permès posicionar-se ràpida però fermament a les Terres de l’Ebre, Aguaita.cat encetarà este proper divendres una nova etapa en la que presentarà alguns canvis visibles per al lector, com una web totalment renovada, també en versió mòbil, que aporta més possibilitats visuals per enriquir les diverses seccions i continguts, i consolida la professionalització del mitjà. “En este nou camí que emprenem, Aguaita.cat continuarà treballant els temes rellevants amb profunditat tal com ha fet des del seu inici, i aposta a més per reforçar l’estratègia de ser un diari digital d’actualització continuada, minut a minut, que també comportarà canvis graduals per atendre les necessitats i expectatives dels lectors i que s’aniran anunciant progressivament”, asseguren les dos directores.

Per la seua banda, el Grup Nació Digital, nascut el 1996, s’estructura bàsicament en tres plans: l’edició nacional, Naciodigital.cat, les edicions territorials i les temàtiques. Es tracta d’un projecte capdavanter a Catalunya pel que fa a “aportar informació directa des dels diversos plans territorials i una gran versatilitat en els formats. A bona part de les comarques del país, el Grup Nació Digital és la primera referència comarcal i, simultàniament, el mitjà a través del qual se segueix de prop el procés polític català. Això no ho fa ningú més”, ha afirmat Salvador Cot, director de Naciodigital.cat, en motiu de l’aliança establerta amb Aguaita.cat. Segons remarca Cot, “a partir d’ara, els lectors de NacioDigital.cat a l’Ebre tindran, a més, informació comarcal i a l’inrevés, en un projecte periodístic excepcional, amb periodistes desplegats per gran part del territori”.

Cot apunta que Naciodigital.cat està sent protagonista en la revolució digital que viu el periodisme català : “El periodisme comarcal va estar a l'avantguarda del periodisme català al llarg dels anys vuitanta. Va aconseguir crear espais nous de referència informativa amb un estil nou, directe i, generalment, en català. I, fins i tot, va aconseguir generar empreses solvents i amb una certa capacitat d'inversió. Però, darrerament, ha patit molt per tres raons: l'esclat de la bombolla immobiliària, la pràctica desaparició del diner públic i la irrupció de la revolució digital. El Grup Nació Digital ofereix solucions concretes en tots aquests àmbits i una gran visibilitat en el mercat informatiu”, conclou.