Terrassa presenta a Europa el Pla d'Acció d'Energia Sostenible

Eva Herrero participa en una trobada del projecte CASCADE

La Torre
24 d'octubre del 2013
La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eva Herrero, participa en una trobada de ciutats europees que treballen per l’eficiència energètica i les energies renovables, organitzada en el marc del projecte europeu CASCADE. En aquesta reunió, que se celebra a la ciutat holandesa d’Eindhoven, Herrero presentarà el Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Terrassa davant la resta de ciutats participants: Venècia (Itàlia), Brighton i Hove (Regne Unit), i Rzeszow (Polònia), a més de la ciutat amfitriona.
 
La presentació es farà aquest 24 d’octubre, i servirà per exposar les principals accions encaminades a aconseguir un estalvi energètic i la utilització d’energies renovables a la ciutat. Aquest Pla es va aprovar, l’any 2009, en el marc del Pacte dels Alcaldes per la reducció d’un 20% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Després de tres anys de l’aprovació del Pla, s’han desenvolupat un nombre important de mesures, com la instal·lació de calderes de biomassa, la millora de l’eficiència de l’enllumenat públic interior i exterior, i la compra de vehicles elèctrics. Destaca també la tasca feta els dos darrers anys en l’àmbit de l’estalvi energètic en els edificis municipals.  

El programa de la trobada inclou la visita a una planta de biomassa que dóna servei a tot un barri; a l’antiga fabrica Philips, que s’està transformant en una zona residencial amb criteris de sostenibilitat ambiental i energètica; i a diverses empreses d’energia solar i fotovoltaica del Campus d’alta tecnologia d'Eindhoven. També es farà un intercanvi d’experiències amb la cooperativa local Green Energy Tomorrow, una agrupació de particulars que volen invertir en energies renovables.