Dilluns s'estrena una línia de bus entre FGC de Bellaterra i Cerdanyola

Funcionarà els dies laborables per facilitar la mobilitat dels treballadors d’aquest parc científic i tecnològic

La Torre
20 d'octubre del 2013
El Departament de Territori i Sostenibilitat conjuntament amb el Consorci Urbanístic Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès - Parc de l’Alba i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posa en servei a partir d’aquest dilluns 21 d’octubre un nou servei  de transport en autobús que unirà l’estació d’FGC de Bellaterra amb el Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès, el parc científic i tecnològic creat entorn del sincrotró Alba, el Parc de Recerca de la UAB,  el Parc d’Innovació EsadeCreapolis i el Parc Tecnològic del Vallès. Aquesta nova línia formarà part del sistema tarifari integrat de la Regió Metropolitana de Barcelona.
 
El servei, que funcionarà de dilluns a divendres laborables, el gestionarà l’empresa concessionària Marfina Bus, SA  que ja ofereix el servei regular interurbà de transport de viatgers per carretera entre Barcelona i Cerdanyola. Els horaris del bus estaran ajustats a les activitats que es desenvolupen al Parc de l’Alba i coordinats amb els serveis de transport ferroviari de FGC, de manera que afavoriran la mobilitat dels treballadors d’aquest parc científic i tecnològic. Així mateix, la nova línia ha de servir com a element que faciliti la mobilitat en aquest centre d’activitat econòmica i empresarial i ajudi a afavorir unes condicions atractives per a la implantació d’un major nombre d’empreses i d’activitats en aquest recinte.
 
Els vehicles que faran aquest nou trajecte estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda i incorporen un sistema avançat d’informació en temps real per IOS i Android sobre la posició del vehicle i possibles incidències.
 
El Parc de l'Alba està situat a Cerdanyola del Vallès i ocupa 340 hectàrees, de les quals 180 ha són zones verdes. Aquest parc científic ofereix més d’un milió de metres quadrats d’espais per a activitats d’alt valor afegit, amb capacitat per acollir 40.000 treballadors.
 
Amb aquest nou servei, FGC amplia la seva oferta de busos d’aportació que contribueix a l’atracció del servei ferroviari.