Sant Miquel de Toudell mostra el seu nou aspecte en un aplec especial

La Torre
01 d'octubre del 2013
Foto de família d'alguns dels participants a la gran festa
Foto de família d'alguns dels participants a la gran festa | A. O.
Foto de família d'alguns dels participants a la gran festa Foto: A. O.

Aquest any l'Aplec de l'Ermita de Sant Miquel de Toudell va ser molt especial i el més participatiu des que es dur a terme. Primer de tot perquè aquest any ha coincidit amb el dia 29 de setembre mateix dia de Sant Miquel. Per això des de l'Associació Amics de Sant Miquel van voler organitzar una gran festa.

Al matí va començar amb la tradicional caminada del poble de Viladecavalls a l'Ermita situada al Poligon industrial de Can Mir. Posteriorment es va celebrar la missa a l'exterior de l'edifici. Hi van assistir més de 200 persones. La missa va ser celebrada pel mossèn de la parròquia de Viladecavalls, i acompanyada pel cor de Sant Martí. Al acabar es van cantar els goigs de Sant Miquel de Toudell.

Després va continuar la festa amb un esmorzar popular i tot seguit va actuar l'Esbart Egarenc del Social de Terrassa. Uns 40 ballarins van oferir unes danses populars a l'esplanada que hi ha al costat de l'Ermita. Va ser un dels grans moments de l'Aplec.

Un dels moments més esperats va ser el dinar amb una paella popular per a més de 320 persones que els assistents es van menjar sota els arbres del bosc que hi ha al costat del monument. Finalment la festa va acabar amb un ball de sardanes, el cant de l'hora dels adeus i la fotografia de grup.

A més aquest any també s'ha celebrat la fi de les obres de manteniment a l'edifici romànic per millorar el seu aspecte i la seva conservació. Després de diversos anys estalviant diners gràcies a les quotes dels socis i a les donacions que l'entitat ha rebut a les diverses festes i concerts es van poder tirar endavant les obres. Les obres han consistit en tapar i sanejar les esquerdes tant exteriors i interiors de l'edifici. En moltes d'aquestes esquerdes s'hi filtrava l'aigua de la pluja i agreujaven la conservació de l'Ermita. Assessorats pels professionals i experts, Amics de Sant Miquel de Toudell van fer aquesta intervenció utilitzant els materials adequats. El cost de la obra ha estat de 2.350 euros més IVA i des de l'associació diuen que estan "molt contents perquè ha quedat una Ermita amb un molt millor aspecte".

L'Esbart egarenc va oferir un gran espectacle Foto: A. O.L'Esbart egarenc va oferir un gran espectacle Foto: A. O.