ICV Terrassa participarà en l'encerclament de la Caixa

Iniciativa considera que els drets nacionals i socials són indestriables

J.M.O.
11 de setembre del 2013
Militants i simpatitzants d’ICV a Terrassa, a banda de participar als actes commemoratius de la Diada a Terrassa i a la tradicional ofrena floral d'entitats i organitzacions socials terrassenques a la Plaça Onze de Setembre del barri de Vallparadís, participaran a diferents mobilitzacions reivindicatives en defensa dels drets nacionals i dels drets socials.

Així militants d’ICV Terrassa participaran a la cadena convocada pel Procés Constituent per encerclar La Caixa, convocatòria a la que s’adhereix específicament l’organització ecosocialista, i també a la Via Catalana.

ICV valora que Catalunya es troba en un dels moments més transcendents de la seva història, fent front a una triple crisi, econòmica i social, política i de les relacions amb l’Estat. La crisi econòmica i les polítiques austericides impulsades per la Unió Europea,el govern de l’Estat i el govern català estan perjudicant greument les condicionsde vida de les classes populars, amb l’increment de l’atur, la pobresa i les desigualtats, que afecten de forma especial la gent jove i les dones.

Per aquesta raó ICV considera què drets nacionals i drets socials són indestriables. Per ICV la llibertat de Catalunya per decidir el seu futur forma part d’un projecte de país superador de les desigualtats socials, amb una economia ecològica i una nova política participativa i neta de corrupció.

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya ICV, que sempre ha reivindicat el dret a l’autodeterminació, es referma en el compromís amb el dret a decidir del poble de Catalunya i en la necessitat d’exercir aquest dret com a únic camí per resoldre democràticament el conflicte obert amb l’Estat i per avançar cap a la sobirania de Catalunya.

Per ICV de Terrassa el camí que ha encetat el poble de Catalunya és il·lusionant i mobilitzador, però no és un camí fàcil. Té enemics molt poderosos contraris a l’expressió democràtica del poble de Catalunya, començant pel govern del PP. Perquè tingui èxit cal sumar el major nombre possible de voluntats compromeses amb el principi democràtic del dret de les catalanes i els catalans a decidir lliurement el futur.

ICV considera que totes les mobilitzacions socials que incorporen el dret a decidir són ben legítimes i per això no es poden desqualificar les mobilitzacions socials a favor de la independència. Ens trobem en el moment de guanyar la convocatoria d’una consulta i, per tant, l’objectiu és ampliar i enfortir la majoria social i política favorable a l’exercici del dret a decidir. La confrontació política, per aquesta qüestió, no ha de ser entre les diferents expressions del catalanisme sinó entre els qui acceptem el dret democràtic a decidir i els que el volen impedir.

ICV Terrassa es compromet a continuar treballant amb la màxima voluntat unitària i rigor perquè la ciutadania de Catalunya pugui votar lliurament el seu futur polític, en coherència amb els objectius marcats pel Pacte Nacional pel dret a decidir. També es compromet a articular alternatives contra les retallades i per un repartiment just de la riquesa i dels esforços per sortir de la crisi, donat que no hi ha avenç nacional sense cohesió social. Catalunya no serà lliure sinó es construeix sobre la solidaritat i la justícia social.