EUiA Terrassa rebutja l'ERO a CatalunyaCaixa

Raül Martínez: "Izquierda Unida ha estat l'única força política estatal que s'ha manifestat a favor del dret a l'autodeterminació"

J.M.O.
10 de setembre del 2013
EUiA de Terrassa ha ofert una roda de premsa davant l'oficina de CatalunyaCaixa al centre de la ciutat, per rebutjar l'ERO de l'entitat bancària i per presentar la campanya “#CatalunyaLliure”.

La iniciativa consta de material imprés i digital sota el lema “Catalunya Lliure per decidir, d'atur, de retallades, d'exili, de desnonaments, de corrupció, de violència masclista i d'especulació” i es difondrà aquesta setmana amb motiu de la Diada Nacional al carrer i a les xarxes socials.

Segons el coordinador local d'EUiA a Terrassa, Ivan Martos, "aquest any la Diada arriba en una doble crisi: econòmica i social d'una banda, i de model institucional d'Estat d'una altra. Davant la primera ens reafirmem en la lluita contra l'atur, les retallades i les polítiques neoliberals d'austeritat i per una sortida social i democràtica a la crisi amb una reforma fiscal justa i progressiva, polítiques industrials i d'ocupació, banca pública i defensa de serveis públics i de drets socials. I de la segona ens reafirmem en la defensa del dret a decidir de forma plural i inclusiva, el més aviat possible".

Per  de Catalunya i que s'ha compromés a treballar per un model d'estat federal, plurinacional, social i republicà". També ha volgut llançar una dura crítica a CiU "pel patriotisme de bandera i llengüa", ja que "totes les polítiques econòmiques i laborals CiU les ha pactat amb el PP i UPyD (reforma laboral, pressupostos militars, llei d'estabilitat pressupostària, reforma de l'article 135 de la Constitució, retallades, etc...). I a més juga amb les aspiracions nacionals del poble català amagant les polítiques antisocials i no aclarint data de la consulta".

Martínez ha volgut rebutjar l'ERO als 2.453 treballadors de CatalunyaCaixa (un terç de la plantilla, amb apliació estricta de la reforma laboral de PP i CiU) i ha manifestat el suport d'EUiA cap els treballadors i les seves mobilitzacions. També ha recordat que ICV-EUiA al novembre passat va reclamar que l'entitat es converteixi en una Banca Pública Catalana per a poder donar crèdit a famílies i empreses i tenir un millor control democràtic de les finances. "Aquestes són les estructures d'estat que el poble català necessita", ha sentenciat Martínez.

Ivan Martos ha recordat que EUiA dona llibertat als seus militants per a participar en les diferents activitats i mobilitzacions a la Diada, i ha mostrat una especial simpatia cap a les mobilitzacions que lliguen drets socials i nacionals, com la iniciativa de #EncerclemLaCaixa.

Martos ha finalitzat la roda de premsa recordant que uns dels valors d'EUiA són la solidaritat i l'internacionalisme. “I aquest 11-S també és l'aniversari, el 40, del cop d'estat a Xile. Volem recordar a persones com Salvador Allende i Víctor Jara que van donar la vida per la llibertat i la dignitat del seu poble. També tenim present aquests dies que una nova agressió imperialista pot caure en forma de bombes sobre el poble de Síria, un cop més diem NO a la guerra! NO a la intervenció! I com no, a casa nostra aquests dies treballadors de la sanitat es troben en lluita contra les retallades, especialment els treballadors d'ambulàncies que es troben en vaga. Tenen el nostre suport, la seva lluita és justa. Sense anbulàncies i sanitat pública no existeix llibertat ni democràcia.”

En acabar la roda de premsa EUiA de Terrassa ha penjat la bandera catalana, la senyera, en el seu local a Ca n'Anglada.