L'Ajuntament d'Ullastrell regula l'ús i els horaris de les terrasses

L'ordenança s'ha negociat amb els restauradors per tal de trobar la millor fórmula de dinamitzar i promocionar el teixit econòmic

Lluïsa Tarrida
05 de juliol del 2013
En el darrer ple extraordinari celebrat la setmana passada a Ullastrell va tenir lloc l'aprovacio definitiva de l'ordenança de terrasses. El regidor Jordi Ibañez va explicar que amb el document -emmarcat dins del pla d'actuació de promoció econòmica- es pretén que l'Ajuntament disposi d'una eina de "promoció i suport a la restauració local, i que alhora serveixi per dinamitzar la vida lúdica i cultural del poble durant els mesos d'estiu". En principi, només hi ha quatre establiments que han sol·licitat poder posar la seva terrassa: el Racó d'Ullastrell, que posa les taules i cadires dins de la via pública i que necessita un permís especial; la terrasseta del Casal  de Cultura ; Cal Taiet; i la terrassa de la piscina municipal.

El document s'ha negociat amb els propis restauradors i a més, un cop feta l'aprovació tenen encara un mes per presentar al·legacions. L'ordenança regularà els horaris i explicita la documentació i les sancions que els responsables dels bars que vulguin tenir una terrassa hauran de tenir en compte. A l'estiu (del 15 de juny al 15 de setembre), de diumenge fins a dijous es podrà obrir de 8 a 24 hores, mentre que  divendres, dissabtes, festius i vigílies serà de 8 a 1 de la matinada. A l'hivern, de diumenge fins a dijous, de 8 a 22 hores, i divendres, dissabtes, festius i vigílies, de 8 a 23 hores.

També s'estableixen sancions molt greus, greus o lleus, que van des dels 150 euros als 1.000 euros en cas d'incomplir les normes. Tanmateix des de l'Ajuntament afirmen que en el cas dels problemes relatius al soroll, es continuarà fent com fins ara, es trucarà als Mossos d'Esquadra i seran ells qui s'encarregaran del servei.