Minyons carreguen el primer pilar de 7 de la temporada

Els malva signen la seva millor actuació de la temporada a la Plaça Sant Jaume de Barcelona en una nova actuació de nou

La Torre
17 de juny del 2013
Pilar de 7 dels Minyons a Barcelona
Pilar de 7 dels Minyons a Barcelona | M.T.


Els Minyons de Terrassa han acompanyat els Castellers de Barcelona en el seu 44è aniversari, en la que era l’última actuació dels malves abans d’afrontar, d’aquí a dues setmanes, la Festa Major. Els egarencs han fet un pilar de 4 d'entrada, un quatre de 8 amb el pilar, un tres de 9, un dos de 8 amb folre i un pilar de 7.

Els Minyons, que actuaven després dels vermells i dels Castellers de Sabadell, han començat la seva actuació després del Pilar de quatre caminat d'entrada a plaça, descarregant el cinquè Quatre de vuit amb el pilar de la temporada, un castell que ha mostrat bones mides demostrant la confiança que la colla té en aquest castell.

En la segona ronda, els terrassencs descarregaven el Tres de nou amb folre, una construcció que havien estrenat la setmana passada a Valls. El castell s’ha mostrat força ferm, tot i ser dels primers de la temporada.

Per acabar les rondes de castells, els Minyons han descarregat el tercer Dos de vuit amb folre de l’any, que s’afegeix als dos carregats que té la colla.

La novetat de l’actuació de la colla egarenca ha estat a la ronda de pilars, quan els Minyons han anunciat el Pilar de set amb folre. Els malves no intentaven aquest espadat des de la diada del Mercadal de Reus a l’octubre del 2011, quan va quedar en carregat. Tot i que aquesta setmana els terrassencs havien descarregat dos cops el pilar a assaig, avui només ha pogut quedar en carregat.

Per tancar l’actuació, els malves han descarregat quatre Pilars de quatre (Foto 7).

Els Minyons afronten ara les dues setmanes que resten fins la Festa Major de Terrassa amb els assaigs habituals d’aquesta setmana vinent, i els assaigs especials de dimarts 25, dimecres 26 i dijous 27 de juny, la mateixa setmana de la festa gran de la ciutat del Vallès.