L’Ajuntament, compromès a aclarir els fets del Candela

Així ho ha comunicat l'alcalde Jordi Ballarten la reunió amb representants de l'entitat

La Torre
16 de maig del 2013
Seu de l'Ateneu Candela
Seu de l'Ateneu Candela | A.C.
Seu de l'Ateneu Candela Foto: A.C.

Tal i com va anunciar l’endemà dels fets, l’Ajuntament de Terrassa ja ha iniciat una investigació interna per aclarir els incidents ocorreguts la matinada de diumenge passat durant una festa celebrada al local de l’Ateneu Candela, que va acabar amb dues persones detingudes per part de la Policia Municipal.
 
La voluntat és que aquesta investigació, que es durà a terme des del servei de Recursos Humans, es faci amb el màxim rigor i rapidesa. 
 
Aquest és el compromís adquirit a la reunió que avui han mantingut l’alcalde de 
Terrassa, Jordi Balllart, juntament amb la tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Carme Labòria, i el tinent d’alcalde d’Hisenda i Serveis Generals, Alfredo Vega, amb el president i diversos membres de l’Ateneu. 
 
L’ajuntament també es compromet a informar l’entitat de l’evolució de la investigació i, en funció del resultat de la mateixa, a prendre les mesures oportunes i, si és necessari, depurar responsabilitats. 
 
Durant la reunió, els representants de l’Ateneu Candela han explicat la seva versió dels fets. L’entitat denuncia agressions a les dues persones detingudes i també a altres assistents a la festa, i demana una explicació pública i que s’investiguin els fets.
 
Els incidents es van iniciar arran d’una queixa ciutadana pel soroll al carrer i el volum de la música d’una activitat que s’estava celebrant en el local de l’Ateneu. 
 
L’ajuntament reitera que l’actuació policial no va respondre en cap moment a una 
directriu política i que l’equip de govern va fer un seguiment constant i immediat dels fets, des del mateix moment de tenir coneixement de les detencions.