Els esplais es connecten

La Torre
13 de maig del 2013
Trobada d'esplais catalans a la Conreria
Trobada d'esplais catalans a la Conreria | Esplai Can Palet
Trobada d'esplais catalans a la Conreria Foto: Esplai Can Palet

Els joves del Centre d’Esplai Can Palet i Boterut de Terrassa han compartit el cap de setmana, a la Conreria, amb altres 700 membres d’esplais del MCECC, dins el marc de la Trobada TrocaJove .

El Matxembrat era, fins al moment, el punt d'encontre d’Adolescents i Joves del Moviment de Centres d’Esplai de la Fundació Pere Tarrés. Però fruït del treball en buscar un nou format, i el procés d’unió de les federacions d’esplai de les diferents diòcesis, aquest curs, des del Moviment de Centres d’Esplai Cristians i Catalans, s’ha realitzat la TrocaJove.

Es realitza a l’alberg i casa de colònies La Conreria i cada any tindrà un lema o centre d’interès concret. Enguany, els joves dels diferents esplais, s’han reunit, els dies 11 i 12 de maig, sota el lema “L’Esplai ens connecta!” per compartir activitats lúdiques i formatives relacionades amb les noves tecnologies i els punts en comú dels diferents centres participants.

Els grups de Joves i de Grans de l’esplai de l’Associació Educativa Can Palet, juntament amb els esplais Boterut i l’Esquirol de la Zona 11 del MCECC, han marxat tot aquest cap de setmana a la casa de colònies situada a Tiana.

Durant la trobada, que ha aplegat 700 adolescents de tot Catalunya, han pogut gaudir d’una gimcana tecnològica, dels ja coneguts Racons i Racons (espais de formació), de la xerrada amb en Juanjo Fernàndez (igual que a la Trobada de Monitor/es), de l’eucaristia amb tots els assistents i del concert nocturn a càrrec de l'Orquestra Girasol.