Mas il·lusiona Can Montllor

Joan Manel Oller
29 d'abril del 2013
Els pares de l'escola de Can Montllor estan més contents i optimistes que fa uns dies. Alguns dels seus representants van aconseguir parlar amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que ahir divendres va visitar les instal·lacions centrals de l'empresa LAMP, a Terrassa, acompanyat de l'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, amb motiu de la celebració del 40è aniversari, que va acomplir-se l'any passat.

Patrícia López, presidenta de l'Associació de Pares i Mares, ha explicat que es van assabentar a darrera hora de la presència del cap de l'executiu català a la ciutat i van decidir anar a expressar el seu malestar pel tancament de l'escola a les portes de l'empresa. "Per sort, n'hi ha que treballen de nit i altres de dia i sempre tenim gent disposada a participar en les accions reivindicatives".

El cert és que els pares -una vintena va anar fins a Lamp amb tot de pancartes- aparentaven cert optimisme després d'intercanviar quatre paraules amb el president de la Generalitat. "Al començar la visita no ens ha volgut atendre, però sí que ho ha fet al sortir, i ens ha escoltat. Artur Mas ens ha dit que estava més o menys al corrent de la situació i de les nostres propostes. S'ha compromès a revisar el tancament donar-nos una resposta a través de la consellera d'Educació, Irene Rigau, o del diputat terrassenc Josep Rull, que ahir l'acompanyava".

Patrícia López afirma que més que parlar d'un bri d'esperança cal fer-ho d'una escletxa oberta. "L'escola de Can Montllor és necessària i ofereix un ensenyament de qualitat. Hem de convèncer la Generalitat, i no defallirem. Per aquesta raó fem i seguirem fent activitats, fins que faci falta". En aquest sentit, dijous a la tarda es organitzar una cadena humana al voltant del  centre educatiu. La iniciativa formava part dels diferents actes de protesta en defensa del centre. La regidora socialista Teresa Casals també va donar el seu suport a les reivindicacions.

També es va fer una pintada de pancartes i murals. Els iaioflautes van ser presents al col·legi per donar el seu suport a les accions de l'AMPA. Segons els seus portaveus, "l'educació no és un luxe ni una despesa, és una inmersió imprescindible per al desenvolupament d'un país".