Mas: «Més mesures a peu de carrer i menys titulars»

Lluïsa Tarrida
26 d'abril del 2013
Visita del president Mas a la fàbrica Lamp
Visita del president Mas a la fàbrica Lamp | Èmfasi
Visita del president Mas a la fàbrica Lamp Foto: Èmfasi

El President de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquest matí les instal·lacions centrals de LAMP, a Terrassa, acompanyat de l'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, amb motiu de la celebració del 40è aniversari que va acomplir-se l'any passat. Mas ha destacat que "després de conèixer les alarmants xifres d'atur", publicades ahir, "l'única via d’esperança per un canvi de tendència és la feina ben feta d'empreses com LAMP", a més de subratllar el "necessari suport de les institucions al teixit empresarial d’aquest país que sustenta el gruix de la nostra economia".

"Més mesures a peu de carrer, centrades en la microeconomia, i menys titulars", ha afirmat el President que ha afegit que per frenar la destrucció d'ocupació cal "més finançament, més formació ocupacional i foment de l’exportació"; en aquest sentit ha afegit que "LAMP és un excel·lent exemple d’aquesta política quan ha passat d’un 25% d’exportació a un 70% en els últims cinc anys".

El director general de LAMP, Ignasi Cusidó, ha reivindicat la vocació exportadora de l’empresa: "El nostre món és el món, per això la nostra competitivitat passa per la recerca i la innovació amb la vista posada a l’obertura de nous mercats". LAMP, que exporta a 80 països del món, té filials a França, Xile, Mèxic, Xina i Colòmbia, a banda d’oficines comercials a Londres, Vilnius, Dubai, Bangkok i Pequín, va tancar el 2012 amb un ordre d’exportació del 70% , "fet que explica que mai hem deixat d’internacionalitzar-nos, convençuts que aquesta és la millor recepta per garantir la nostra viabilitat".

Al seu torn, l’alcalde Ballart ha assenyalat el "prestigi, lideratge, capacitat d’innovació i empresa puntera en el seu sector" que simbolitza LAMP, assegurant que "tant en sentit literal com figurat, LAMP pot aportar llum a la ciutat de Terrassa per la seva trajectòria modèlica i projecció de futur". A l’acte hi ha assistit també els regidors de Promoció Econòmica, Amadeu Aguado, i Ocupació i Consum, José Manuel Jiménez Cárdenas; el secretari tercer de la Mesa del Parlament i regidor de l’Ajuntament de Terrassa, Josep Rull; el president de la CECOT, Antoni Abad, i el president de la Cambra de Comerç, Marià Galí.

Després de la visita a Lamp, el president s'havia de traslladar al Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, on està ubicada l'empresa Sensofar-TEch S.L, una multinacional especialitzada en el disseny, la fabricació i comercialització d'instruments de metrologia òptica així com la consultoria d'alt nivell dins l’àmbit de la fotònica.
 
Nascuda el 2001 com una spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya, Sensofar compta en l’actualitat amb més de 350 sistemes instal·lats a tot el món que ven a Europa, Estats Units i Àsia-Pacífic.