Les motos històriques tornen al carrer

Per la comarca circulen vehicles de fa 100 anys

La Torre
24 d'abril del 2013
Trobada de motos històriques a Terrassa
Trobada de motos històriques a Terrassa | Escuderia MATHC
Trobada de motos històriques a Terrassa Foto: Escuderia MATHC

L'Escuderia MATHC, Motor Atlètic Terrassa Hockey Club, organitza el dia 28 d’Abril del 2013 el XXXVI Ral·li de Motos Històriques. Atesa la bona experiència de les edicions anteriors on la prova va posar punt i final a Matadepera, enguany es repetexi, i les màquines acabaran la prova al poble veí. Després dels 100 km de circuit que recorreran els motoristes, les màquines s'exposaran a la Carretera de Terrassa, a l'alçada del Casal de la Gent Gran. Allà es podran veure de prop les grans protagonistes de la jornada i també es farà el corresponent lliurament de premis i el tradicional piscolabis.

Abans d’això, les motos s’hauran concentrat a les 8 del matí a Can Salas des d’on començaran a sortir una hora més tard direcció Navarcles, on s’acabarà la prova de
regularitat (34 quilòmetres). Allà els Amics del Motor de Navarcles oferiran un esmorzar típicament català a tots els participants. A un quart de 12, se sortirà de Navarcles direcció Calders i Monistrol de Calders, més tard es passarà per Sant Llorenç Savall camí de Castellar per arribar finalment a Matadepera, cap a 2/4 d’una.

Es tracta de la prova degana de l’estat de motos antigues i és una de les més importants d’Europa. És una ocasió magnífica per veure unes màquines que són història viva del motociclisme i que els seus propietaris conserven en un estat excepcional. A l’edició de l’any passat, va haver-hi més de 70 pilots inscrits. Enguany
s’espera tambe una bona inscripció si el temps acompanya. Aquests pilots inscrits provenen d’arreu de Catalunya, d’Espanya i de França.


CATEGORIES ( FIVA )

Classe A “Antigues”: Fabricades fins l’any 1904

Classe B “Veteranes”: Fabricades des de 1905 a 1918

Classe C “Vintage”: Fabricades des de 1919 a 1930

Classe D “Postvintage”: Fabricades des de 1931 a 1945

Classe E “Postguerra”: Fabricades des de 1946 a1960

Classe F “ Postclassic “: Fabricades des de 1961 a 1970

Classe G “ Moderna “: Fabricades des de 1971 a 1985


PREMIS I TROFEUS

Trofeu als tres primers classificats de cada categoria.

Trofeu al primer classificat SCRATCH ( Premi KRONOS )

Trofeu a la Pilot Femenina millor classificada ( Premi KRONOS )

Trofeu a la moto mes antiga ( Premi KRONOS )

Trofeu a la millor restauració ( Preguerra )

Trofeu a la millor restauració ( Classica Sport )