Egara i Atlètic comencen la cursa pel títol

Els ratllats reben el Club de Campo al Pla del Bon Aire, i els groc-i-negres juguen a Can Salas contra el RC Polo

Albert Prieto
20 d'abril del 2013
L'Atlètic Terrassa va passar la primera ronda a Barcelona.
L'Atlètic Terrassa va passar la primera ronda a Barcelona. | Albert Prieto
L'Atlètic Terrassa és el vigent campió de lliga. Foto: A.P. 

Aquest diumenge els seguidors del bon hoquei no poden faltar als camps del Pla del Bon Aire i de Can Salas. El Club Egara i Atlètic Terrassa comencen el camí del play-off de Divisió d'Honor masculina A.

Al carrer de Jacint Badiella, l'Egara rebrà el Club de Campo, l'etern aspirant al títol dels darrers anys. L'entrenador ratllat, Ramon Rius, expressa que el que més el preocupa del rival és "l'experiència que poden tenir en una fase com els play-off. Hi ha jugadors que han jugat moltes finals, entre els quals els tres alemanys, or olímpic a Londres".

En canvi, "aquesta experiència ens manca una mica a nosaltres", reconeix. Sense que això sigui excusa, Rius afronta el partit concient que "el Club de Campo acostuma a marcar molts gols en alguns partits, però també hi ha altres vegades que en marca pocs". En la lliga regular, contra l'Egara, va marcar tres gols al Pla del Bon Aire, on va guanyar l'equip visitant, i dos a Madrid, on va guanyar l'Egara. En total, el Club de Campo n'ha marcat 116.

El tècnic de l'Egara creu que "jugar a casa sempre és bo, perquè coneixes millor el camp, tens al públic al costat... No és un tema que es preocupi, igual que no ens preocupa anar a Madrid a jugar dos partits, perquè allà ja hem guanyat".
Els ratllats tindran la baixa de Pere Arch, que es va lesionar per un cop de bola en l'últim partit de lliga. "L'equip està en perfecte estat anímic i molt il·lusionat, fa dies que aquest partit volta pel cap dels jugadors", sentencia Ramon Rius.

Contra el líder
Per la seva banda, l'Atlètic Terrassa s'enfrontarà al campió de la fase regular de la lliga, el Reial Club de Polo de Barcelona. "És un dels equips amb la plantilla més compensada", avisa Roger Pallarols, entrenador groc-i-negre.

"Tenen una bona base de jugadors fets al club, que els aporta una motivació extra. A més, no es pot negar que el club té un potencial econòmic important, que els permet comptar amb alguns dels millors jugadors del món, com són Matías Rey, Xavi Lleonart i David Alegre".

Pallarols no oblida que el Polo té "un nivell ofensiu molt alt": en 22 partits ha anotat un total de 119 gols. "Els felicito perquè han quedat campions de la fase regular amb un molt bon paper. Però ara això no serveix de res i ens ho juguem tot en tres partits. Nosaltres també arribem en un molt bon estat de forma i buscarem les nostres opcions de guanyar", diu el tècnic.

Del factor camp en contra, Pallarols opina que "encara que seria millor jugar dos partis a casa, si guanyem el primer partit a Can Salas qui tindrà la pressió és el Polo i nosaltres tindrem dues oportunitats al seu camp".

L'Atlètic Terrassa tindrà les baixes d'Inyaki Freixa i Jordi Carrera, lesionats. "Tenim motivació i il·lusió, i m'enorgulleix veure que aquest equip pot guanyar", remarca l'entrenador groc-i-negre. Pallarols ja havia manifestat en les darreres setmanes que el Polo era el seu rival preferit per a les semifinals del play-off. En cas de passar ronda, a la final l'Atlètic tindria el factor camp favorable.