«La marató passa per casa, al costat del Boston College»

Eric Corral és un estudiant terrassenc que viu a vuit quilòmetres del lloc on han explotat les bombes durant la marató de Boston

Albert Prieto
16 d'abril del 2013
La marató de Boston a mig recorregut.
La marató de Boston a mig recorregut. | Eric Corral
La marató de Boston a mig recorregut. Foto: Eric Corral

"En el moment de l'explosió, tot just estaven passant el gruix dels corredors per Boston College (Newton), on estudio amb una quinzena més de catalans de la UPF i d'ESADE", explica a La Torre Eric Corral. És terrassenc i aquest dilluns s'ha assabentat via Twitter del que passava a pocs quilòmetres d'on viu, a l'estat nord-americà de Massachussetts. En la zona de meta de la marató de Boston, mentre la majoria de corredors encara feien camí, han explotat dos artefactes en el que es creu que podria ser un atemptat terrorista. "El dia s'ha capgirat del tot, la sensació és una mica rara".

"La marató passa per casa meva, al costat del Boston College. Està a una mica més de vuit quilòmetres del final de la marató, que és a Copley Square, una de les places més cèntriques de Boston, on hi ha la Public Libray, bars, restaurants, botigues i un dels edificis més alts de la ciutat; és el típic lloc per on hi passes sempre", explica Corral. El jove estudiant terrassenc diu que "no s'ha sentit res des d'aquí, i tampoc es veia fum, sembla que l'explosió no ha estat d'excessiva magnitud; alguns dels meus amics que tornaven de la cursa sí que l'han sentit".

Segons Eric Corral, "Marathon Monday és juntament amb St. Patrick's un dels dos dies més importants de la ciutat, és festiu i és costum anar a veure la marató. És un dia especialment important per als estudiants també: el dia comença ben d'hora amb un munt de house parties que, òbviament, han quedat deslluides per tot plegat. La gent es muda per l'ocasió, beu, fa barbacoes... en definitiva, els carrers són plens de gent. També és costum que molts estudiants corrin, en conec uns quants i estan tots bé".

"Encara no se sap ben bé què ha passat. Es parla de diferents artefactes encara per desactivar, es veu que estan desatllotjant alguns hotels del centre, han tancat part de l'espai aeri i tampoc funciona el transport públic", diu Corral. Les explosions a Boston han causat com a mínim tres morts i més d'un centenar de ferits. "També diuen que està tallada la xarxa mòbil per por que activin remotament més explosius, però la veritat és que a Brighton (a uns vuit quilòmetres de l'explosió) tenim línia", afegeix. 

Eric Corral deixa clar que ell està bé. "El primer que he fet a estat trucar a la família i amics perquè m'esperava que tothom comencés a preguntar què és el que ha passat".