«Escrache» a la casa d'Irene Rigau pel tancament de Can Montllor

Una trentena de pares acompanyats dels seus fills es desplacen fins al domicili de la consellera d'Ensenyament a Ribes de Freser. Rigau no denunciarà la mobilització

Arnau Urgell i Laia Deler/Ribes de Freser
07 d'abril del 2013
Escrache Can Montllor
Escrache Can Montllor | Laia Deler
Els pares i els nens s'han concentrat al passeig Guimerà, a tocar del domicili de Rigau. Foto: Laia Deler

L'escarni o escrache –una paraula procedent de l'Argentina- s'ha posat de moda les darreres setmanes per les protestes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a diputats del PP. Tanmateix, aquest diumenge se n'ha viscut un de molt diferent al domicili d'Irene Rigau a Ribes de Freser. Un grup de pares del CEIP Can Montllor de Terrassa s'han desplaçat fins al Ripollès per protestar contra el tancament de l'escola previst per al curs vinent.

Aquest centre té actualment tres cursos: P3, P4 i P5. En comptes de continuar creixent per completar tots els nivells fins a sisè de primària, el Departament d'Ensenyament ha decidit suprimir-los i enviar els alumnes a l'escola Roser Capdevila. “Ens reubiquen massificant l'altre centre” explica Jordi Puigdellívol, portaveu de l'AMPA.

Després de setmanes de mobilitzacions, aquest diumenge han decidit portar la reivindicació a davant del domicili de la consellera d'Ensenyament. Eren en total una trentena de pares i mares així com els seus fills tots abillats amb una samarreta groga anti-retallades. S'han situat al passeig Guimerà des d'on es pot veure el balcó del pis de Rigau. “Ha tret el cap però no ha baixat a saludar-nos” explica Puigdellívol. En canvi, sí que han fet acte de presència un total de quatre mossos que han vigilat discretament la protesta. La intenció dels pares, que han omplert de cartells Ribes de Freser, és quedar-s'hi fins després per dinar.

Sobre l'oportunitat o no de fer un escrache el representant de l'AMPA assegura que “no estan assenyalant ningú sinó apel·lant a la seva consciència” per tal que reconsideri la decisió de tancar l'escola terrassenca.

Rigau no denunciarà l'escarni

La consellera Irene Rigau, l'endemà de la protesta dels pares de l'escola terrassenca ha explicat a El Matí de Catalunya Ràdio que no té intenció de denunciar l'escarni. Això sí, ha assegurat que la problemàtica pel tancament del centre “no hauria d'haver sortit de Terrassa” i ha lamentat la gestió que n'ha fet el consistori. A més, ha justificat la decisió del tancament per una qüestió demogràfica i ha assenyalat que els alumnes es reubicaran sense problemes.

Totes les notícies del tancament del CEIP Can Montllor (La Torre del Palau)



Els Mossos controlant la protesta. Foto: Laia Deler

Els pares de l'escola han omplert Ribes de cartells reivindicatius. Foto: Laia Deler

Els Mossos han controlat discretament la protesta. Foto: Laia Deler